Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
15.05.2024 01:10

V Bratislave sa koná veľtrh IDEB Defence & Security, zastúpenie má 12 krajín


Snímka zdroj: Teraz.sk


V Bratislave sa v utorok začal medzinárodný veľtrh obrannej a bezpečnostnej techniky IDEB Defence & Security. Aktuálny 11. ročník predstaví produkty a služby pre obranu a bezpečnosť od viac ako 100 vystavovateľov z 12 krajín.


Veľtrh potrvá do štvrtka 16. mája. TASR o tom informovala manažérka PR a marketingu výstaviska Incheba Martina Macková.

Vystavovatelia avizujú predstavenie noviniek a inovácie zo segmentu. Návštevníci si budú môcť pozrieť aj techniku Ozbrojených síl SR, napríklad tank Leopard 2A4 či samohybnú kanónovú húfnicu Zuzana 2. "Nebude chýbať technika Hasičského a záchranného zboru SR. Spolu bude počas veľtrhu vystavených až 200 kusov rôznej techniky a technológií," priblížila Macková.         

Ministerstvo vnútra sa premiérovo predstaví v samostatnej expozícii a priblíži činnosť hasičov, polície, leteckého útvaru či horských záchranárov. Spolu s ministerstvom obrany je partnerom podujatia. Odborným garantom veľtrhu je Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu SR.         

Obrannú, bezpečnostnú a hasičskú techniku a technológie bude sprevádzať dynamický a akčný program. Ukážky boja zblízka, ukážky útočných aktivít či zásah voči nebezpečným páchateľom predvedú zložky rezortu obrany. Hasiči ponúknu ukážku manipulácie s nebezpečnými látkami v maximálnom stupni ochrany s použitím protichemických oblekov a nafukovacej dekontaminačnej sprchy. Zároveň bude prezentovaný diaľkovo ovládaný automatický pásový robotický stroj na prenášanie bremien. Príslušníci Horskej záchrannej služby predstavia postup pátrania po nezvestnej osobe.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.03.2017
Kraj sa prezentoval v Berlíne
Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism prezentovala od minulej stredy bratislavský región na veľtrhu cestovného ruchu v Berlíne. Takmer 200 000 návštevníkov tak spoznalo Bratislavu, Malokarpatsko, oblasť Záhoria a Senca.
viac
05.03.2018
Bratislavský región sa prezentuje v Berlíne
Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism bude od stredy 7.marca do nedele 11.marca prezentovať bratislavský región na veľtrhu cestovného ruchu v nemeckom Berlíne.
viac
09.11.2018
V Bratislave a Košiciach sa počas StudyFestu predstavia zahraničné školy
Záujemcovia o štúdium v zahraničí budú mať počas nadchádzajúceho víkendu (10.-11. 11.) v Bratislave a Košiciach možnosť zúčastniť sa na veľtrhu zahraničných vysokých a stredných škôl StudyFest. Predstaví sa na ňom 13 vzdelávacích inštitúcií z Veľkej Británie, Holandska, Dánska, Fínska a Kanady.
viac
12.02.2024
Na Veľtrhu práce v zdravotníctve sa predstaví viac ako 30 zariadení
Na Veľtrhu práce v zdravotníctve sa predstaví 28. februára na Jesseniovej lekárskej fakulte Univerzity Komenského (JLF UK) v Martine viac ako 30 zdravotníckych zariadení zo Slovenska aj Česka. Podľa PR manažérky JLF UK Zuzany Marčekovej dohromady zastupujú vyše 80 nemocníc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %