Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.04.2021 08:25

V Bratislave spustili opravu vinohradníckej cesty k horárni Krasňany


Snímka zdroj: (FB / Mestské lesy v Bratislave).


V Bratislave spustili opravu vinohradníckej cesty k rekreačnému areálu Horáreň Krasňany.


Trasa vedie z Peknej cesty prostredím vinohradov okolo jazera Vajspeter, potom sa napojí na už hotovú lesnú cestu cez bývalé muničné sklady. Na sociálnej sieti o tom informuje organizácia Mestské lesy v Bratislave.

„Cieľom je vytvoriť bezpečnú alternatívu bez áut k rušnej asfaltke, vhodnú okrem peších, cyklistov či bežcov aj pre rodičov s deťmi na bicykloch či s detskými kočíkmi,” priblížila mestská organizácia.      

Na úzkej asfaltovej ceste sa totiž doteraz spolu s autami museli zmestiť aj peší a cyklisti. „Dochádzalo k mnohým konfliktným situáciám,” uviedli Mestské lesy v Bratislave s tým, že opravená cesta pomôže zvýšiť bezpečnosť, ale aj komfort. Oprava má byť hotová do konca apríla. Povrch bude tvoriť prírodný jemný makadám.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2020
K horárni Krasňany vedie nová a bezpečnejšia cesta
K horárni Krasňany vedenie nová cesta. Mestské lesy v Bratislave totiž vybudovali paralelnú lesnú cestu cez areál bývalých muničných skladov. K horárni sa tak bude môcť verejnosť dostať komfortnejšou a bezpečnejšou cestou. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
23.07.2020
Na Peknej ceste mesto upraví budovu pôvodnej horárne
Hlavné mesto a Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) pripravujú obnovu pôvodnej horárne v areáli bývalých muničných skladov na Peknej ceste v bratislavských Krasňanoch.
viac
05.01.2021
V mestských lesoch sprístupnili novú turistickú a bežeckú trasu
V bratislavských mestských lesoch sprístupnili novú turistickú a bežeckú trasu. Tri kilometre dlhý úsek vedie od Sparísk nad Peknou cestou v smere na Biely kríž. Na sociálnej sieti o tom informujú Mestské lesy v Bratislave.
viac
15.10.2021
V bratislavských mestských lesoch vybudujú nový rekreačný areál na Peknej ceste
V bratislavských mestských lesoch sa začínajú stavebné práce na vybudovaní nového rekreačného areálu v areáli bývalých muničných skladov na Peknej ceste v bratislavských Krasňanoch. Na sociálnej sieti o tom informujú Mestské lesy v Bratislave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %