Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
23.02.2024 11:05

V bratislavskej Rači na Dopravnej ulici vzniká nové námestie


Ilustračná snímka (TASR)


V bratislavskej mestskej časti Rača na Dopravnej ulici vzniká nové námestie. Má zlepšiť zázemie pre chodcov, lavičky, koše, stojany na bicykle a aj nové stromy. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) o tom informoval na svojom webe.


"Po prerušení z dôvodu zlých podmienok na stavebné práce z dôvodu počasia pokračuje zhotoviteľ s kompletnou rekonštrukciou námestia na Dopravnej," uviedol starosta Rače Michal Drotován. Dokončenie prác predpokladá v polovici apríla.         

Priblížil, že v súčasnom stave už vidieť podľa obrubníkov, kadiaľ povedie asfaltová prístupová cesta aj s parkoviskom. Taktiež, kde bude zámková dlažba a pešia časť aj s novou zastávkou MHD. Po dokončení projektu zastávku umiestnia vodorovne s vozovkou.         

Existujúca asfaltová spevnená plocha bola podľa samosprávy značne degradovaná a neexistovala tam žiadna organizácia dopravy. Rekonštrukcia podľa webu BSK spočíva vo vytvorení cesty, na ktorú je napojených 13 parkovacích miest. Vo zvyšnej časti bude vytvorená plocha námestia s lavičkami a s novou výsadbou. Projekt rieši aj odvodnenie povrchových a podzemných dažďových vôd.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2016
Pod Mostom SNP pribudlo 13 nových lavičiek
Bratislavčania sa môžu tešiť z trinástich nových lavičiek viedenského typu, ktoré Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy osadil pri Dunaji pod Mostom SNP a pri vstupe na UFO.
viac
09.08.2016
V Rači osadili nové odpadkové koše aj s popolníkmi
V uliciach Rače v týchto dňoch pribudli nové odpadkové koše s objemom 63 litrov, v ich vrchnej časti je inštalovaný popolník.
viac
30.10.2020
V metropole využijú na oznamy o stave testovania kamery i aplikácie
Mestské časti hlavného mesta SR sú pripravené počas víkendového testovania periodicky informovať o aktuálnej situácii na jednotlivých odberných miestach. Využívať budú dostupné informačné kanály, vrátane miestneho rozhlasu i online kamerových záberov.
viac
08.07.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Novom Meste a Rači
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v lete začne aj v mestských častiach Nové Mesto a Rača. V septembri a októbri bude nasledovať mestská časť Staré Mesto. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %