Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
14.08.2019 09:04

V bratislavskej Vrakuni vybudujú zhruba 120 parkovacích miest


Ilustračná snímka - mestská časť Bratislava-Vrakuňa.


V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa má do konca septembra vzniknúť zhruba 120 parkovacích miest. Niektoré budú úplne nové alebo sa zlegalizujú také, ktoré boli na tráve či chodníkoch. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta Vrakune Martin Kuruc.


„Začíname budovať nové parkovacie miesta na Rajeckej, pribudne asi 30 nových parkovacích miest, a na Stavbárskej 15 nových parkovacích miest. Pri zdravotnom stredisku do konca septembra pribudne zhruba 40 parkovacích miest,” vymenoval starosta.     

V septembri vybudujú na Rajeckej zo zatrávňovacej dlažby nové parkovisko, kde pribudne okolo 30 nových parkovacích miest. „To by malo byť do konca septembra zhruba 120 parkovacích miest,” podotkol Kuruc. Mestská časť deklaruje snahu nezasahovať príliš do zelene. „Kde to pôjde, tak ju zachováme. Kde sa bude dať, dáme 'zatrávňovačky', a kde bol asfalt aj doteraz, tak bude aj naďalej,” vysvetlil starosta. Verí, že sa týmto spôsobom zlepší parkovanie vo Vrakuni a mestská časť sa priblíži viac k parkovacej politike.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.02.2020
V Senici pribudne 50 parkovacích miest
V meste Senica pribudne v priestore pri poliklinike a budove Sociálnej poisťovne 50 parkovacích miest. Informovala o tom hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková.
viac
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
16.11.2020
Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie pilotnej zóny rezidentského parkovania v lokalite Tehelné pole.
viac
14.04.2023
Nové Mesto by mohlo byť rozdelené na štyri parkovacie zóny
Bratislavské Nové Mesto by mohlo byť rozdelené na štyri parkovacie zóny. Vyplýva to zo zonácie mestskej časti, ktorú v apríli schválili miestni poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %