Sobota 11.05.2024
Dnes má meniny 
Blažena
°C
27.01.2016 11:00

V bratislavskom lesoparku sa môžu deti vyšantiť na dvoch nových ihriskách


Nové detské ihrisko vyrástlo aj v blízkosti vysielača Kamzík. (Foto: tvba,sk)


Na území mestských lesov pribudli dve nové detské ihriská. Vytipované boli lokality, ktoré sú veľmi obľúbené medzi návštevníkmi s malými deťmi a kde takéto zariadenia chýbali.


Nové ihriská stáli 50-tisíc eur a boli financované z poslaneckých priorít mestských poslancov Olivera Kríža a Tomáša Korčeka. Ihriská v lokalitách Kamzík a Drieňovské lúky – Snežienka, slávnostne „pokrstili“ a uviedli do prevádzky 11. decembra za prítomnosti primátora Bratislavy Iva Nesrovnala, poslancov mestského zastupiteľstva Olivera Kríža a Tomáša Korčeka a riaditeľa organizácie Mestské lesy Bratislavy Juraja Zikmunda na Kamzíku.

„Som rád, že Bratislavčania budú mať týmto opäť skvalitnený ďalší verejný priestor. Hlavné mesto napríklad v tomto roku okrem týchto detských ihrísk kompletne zrekonštruovalo altánok v Horskom parku, pričom bola z neho demontovaná pôvodná strecha, ktorú nahradila nová strecha, konštrukcia altánku má nový náter, svah pod altánkom bol spevnený kameňmi. Okrem toho sme obnovili povrch cesty v časti Bohúňovej ulice, kde boli nainštalované aj nové lavičky a stĺpy verejného osvetlenia. Dokončili sme v Horskom parku aj rekonštrukciu takmer 90 lavičiek,“ vymenoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Pre Bratislavčanov je mestský lesopark dôležitý a tak k nemu musíme pristupovať,“ doplnil primátor.

Ihriská sú dobre dostupné

Nové detské ihriská sú osadené v lokalitách, ktoré majú dobrú dostupnosť. Na Kamzík sa dá prísť autom, k Snežienke MHD a je tu aj spodná nástupná stanica sedačkovej lanovky. „Hlavne v obľúbenom výletnom areáli na Kamzíku takéto zariadenie pre deti už dlhé roky chýbalo. Ihriská sú vybavené lavičkami, smetnými košmi a neďaleko od nich je aj možnosť piknikovania. S kolegom Korčekom sme tieto vyčlenené financie chceli totiž investovať tam, kde chodia relaxovať všetci Bratislavčania. Aby z nich malo úžitok a potešenie čo najviac návštevníkov,“ vysvetlil dôvody výberu lokalít poslanec mestského zastupiteľstva Oliver Kríž. Obdobné detské hracie prvky sú nainštalované aj na návštevníkmi vyhľadávaných ihriskách na Partizánskej lúke a v Krasňanoch.

„Dlhodobo sa zaoberám touto lokalitou a v tomto priestore sme aj s dobrovoľníkmi spravili veľa práce. Okrem detských ihrísk sú napríklad nainštalované aj zariadenia pre trávenie voľného času pre športovcov. Kamzík je lokalita, ktorá je veľmi obľúbená a vyhľadávaná a preto verím, že tieto novinky ocenia všetci návštevníci. Oceňujem, že revitalizácia verejných priestranstiev je spoločnou prioritou primátora a nás, poslancov,“ dodal poslanec mestského zastupiteľstva Tomáš Korček.

Autor: (sko)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2024
Na území Muránskej planiny vznikol nový park tmavej oblohy
Na území Muránskej planiny vznikol nový park tmavej oblohy, ktorý má slúžiť na ochranu nočnej oblohy a hviezdneho neba v tejto oblasti. Slávnostné podpísanie memoranda o vzniku parku sa konalo v piatok v sedle Zbojská pri príležitosti 30. výročia medzinárodného dňa Slnka.
viac
07.05.2024
O hlasovací preukaz sa dá emailom alebo listom požiadať do 20. mája
O hlasovací preukaz na voľbu mimo trvalého bydliska sa dá obec požiadať listom alebo emailom do 20. mája. S hlasovacím preukazom možno v júnových eurovoľbách voliť kdekoľvek na Slovensku.
viac
04.05.2024
Mesto pridelilo dotácie na mládežnícky šport, kultúru i lepší život
Mesto Prievidza pridelilo dotácie na mládežnícky šport, kultúrne aktivity, ale i na projekty, ktoré zlepšujú kvalitu života v Prievidzi. Dotácie tento rok po prvý raz prerozdeľovalo cez elektronický systém.
viac
04.05.2024
Dni bez bariér v Arboréte Borová hora budú zamerané na vzdelávanie
Arborétum Borová hora Technickej univerzity (TUZVO) vo Zvolene sa po roku opäť stane otvoreným pre skupiny osôb s telesným postihnutím. Uskutoční sa v ňom šiesty ročník odborného podujatia Dni bez bariér 2024. TASR o tom informoval hovorca TUZVO Ján Lichý.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %