Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.06.2021 11:10

V bratislavských mestských lesoch vyhlásili zvýšené riziko vzniku požiarov


Zákaz kladenia ohňa


V bratislavských mestských lesoch vyhlásili hasiči zvýšené riziko vzniku požiarov. Na území lesoparku preto od piatka až do odvolania platí zákaz zakladať oheň, a to aj na vyhradených miestach. Na sociálnej sieti o tom informuje mestská organizácia Mestské lesy v Bratislave.


"Zákaz platí aj na miestach, ktoré sú označené na zakladanie ohňov. Posúdenie rizika vzniku požiarov je plne v kompetencii hasičov a mestské lesy na toto rozhodnutie nemajú vplyv," uviedla organizácia.       

Hasiči môžu na základe aktuálnych podmienok v lese vyhlásiť takzvaný čas zvýšeného nebezpečenstva požiarov. Zákaz kladenia ohňov  sa spravidla vydáva pre celý kataster Bratislavy, teda platí aj v lesoch mimo lesoparku, napríklad na Devínskej Kobyle či v lužných lesoch.       

Zákaz kladenia ohňov môžu kontrolovať hasiči, mestská polícia, štátna polícia či lesná stráž mestských lesov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2017
Platí zákaz vstupu do časti vojenských lesov na Záhorí
Na území Vojenského obvodu Záhorie platí od dnešného dňa až do odvolania pre vysoké riziko vzniku požiarov dočasný zákaz vstupu do časti vojenských lesov. Zároveň platí pre celé územie prísny zákaz zakladania ohňov a manipulácie s otvoreným ohňom, ako aj prísny zákaz fajčenia.
viac
28.08.2017
Dočasný zákaz vstupu do časti vojenských lesov na Záhorí sa ruší
Ministerstvo obrany (MO) SR a Vojenské lesy a majetky rušia dnešným dňom od 19. hodiny dočasný zákaz vstupu do časti lesov vo Vojenskom obvode (VO) Záhorie. Ten bol vyhlásený 3. augusta z dôvodu pretrvávajúcich vysokých teplôt, a teda zvýšeného rizika vzniku požiarov.
viac
24.01.2019
Samospráva je proti ťažbe v lesoch na území Bratislavy a BSK
Z magistrátu hlavného mesta bola zaslaná výzva k súčinnosti kompetentným štatutárnym orgánom, Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, Ministerstvu životného prostredia a Vláde SR.
viac
02.12.2022
V mestských lesoch, v oblasti Kamzíka, budú v pondelok loviť diviaky
V bratislavských mestských lesoch, v oblasti Kamzíka, bude v pondelok (5. 12.) medzi 07.30 a 13.00 h hromadný odlov diviakov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %