Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
20.12.2019 05:55

V Brezne postavili jediný snehový labyrint na Slovensku


Pohľad na labyrint - Ilustračná snímka


Jediný snehový labyrint na Slovensku sa nachádza v Brezne. Stavali ho študenti so svojim učiteľom len niekoľko dní. Sneh do Brezna vozili z celého regiónu. Labyrint má viac ako 400 metrov štvorcových a nachádza sa v ňom aj šmýkačka.


Nápad postaviť jedinečnú snehovú atrakciu vznikol vďaka meste Brezno v spolupráci s OOCR REGIÓN HORERHONIE. “ povedal Tomáš Abel, primátor mesta Brezna.

Myšlienka priniesť do mesta niečo nové, nezvyčajné ako je labyrint zaujala širokú verejnosť, vďaka čomu sa podarilo spojiť sily a lyžiarske strediská Jasná, Ski Tále, Ski Mýto či Národný biatlonový areál pomohli zabezpečiť dostatok snehu na jeho výstavbu. Na labyrint sa spotrebovalo viac ako 120 kubíkov snehu a jeho rozloha je viac ako 400 metrov štvorcových.

„Výraznú technickú podporu sme dostali aj od podnikateľov v regióne. Najväčší podiel práce majú Technické služby mesta Brezna a v neposlednom rade študenti zo strednej priemyselnej školy Samuela Mikovíniho v Banskej Štiavnici pod dozorom pedagóga Mgr. art. Ivana Slovenčáka,“ povedala Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE.

Počasie staviteľov neodradilo a snehový labyrint začali stavať koncom minulého týždňa. Dnes už labyrint stojí na svojom mieste. „Počasie nás tento krát poriadne potrápilo, ale veríme že aj napriek teplotám, ktoré nás čakajú najbližšie dni sa labyrint nepohne vo svojich základoch. Sme však pripravení operatívne reagovať pre prípad poškodenia. Budúci týždeň už očakávame sneženie a pustíme sa spoločne so študentmi do skrášľovacích prác na labyrinte, hneď ako bude dostatok čerstvého snehu., dodala Petra Ridzoňová Hlásniková.

Autor: (ts-región Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.09.2019
Neďaleko Liptovských Revúc sprístupnia prvú via ferratu na Liptove
Prvú via ferratu na Liptove sprístupnia v sobotu 14. septembra v oblasti Zahorovo pri obci Liptovské Revúce. Z jej najvyššieho bodu sa milovníkom prírody a adrenalínu naskytnú výhľady na vrchy Nízkych Tatier i Veľkej Fatry.
viac
21.05.2020
V centre mesta pribudla nabíjacia stanica pre elektrobicykle
Cyklisti môžu od tohto týždňa využívať novú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle v centre Liptovského Mikuláša. Nabíjačka sa nachádza na Námestí osloboditeľov v blízkosti fontány Metamorfózy a ide o prvú svojho druhu v meste. Nabíjať sa na nej môžu naraz štyri bicykle.
viac
13.01.2021
Cestovný ruch nezvyšuje čísla nakazených
Cestovný ruch volá na poplach. Od januára covid opäť zastavil prevádzky cestovného ruchu a postavil ich neoprávnene na samý okraj spoločenského záujmu.
viac
15.07.2021
Vláčik Korýtko v prevádzke
Obľúbená atrakcia v Ružomberku, historický vláčik Korýtko, zažíva už svoju štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %