Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
16.05.2023 11:40

V Brezovom háji pribudli piknikové zostavy a ďalší mobiliár


Brezový háj.


Nové piknikové zostavy, drevené lavičky a ďalší mobiliár postupne pribúda v Brezovom háji v Nitre. Rozsiahlu revitalizáciu parku začalo mesto ešte vlani na jar.


Podľa primátora Mareka Hattasa práce prebiehajú aj v týchto dňoch. "Už osadené príslušenstvo doplnia cyklostojany a odpadkové koše. Práce pokročili aj na novom detskom ihrisku, ktoré budujeme za školou. Po osadení herných prvkov dokončíme dopadové plochy a ihrisko je hotové. Rovnako ako máme hotové aj fitness prvky v celom priestore tohto parku," uviedol Hattas.

Mesto začalo s obnovou Brezového hája v apríli minulého roku. Doteraz sa tu vysadilo takmer 400 stromov a tisícky kvetov. "Súčasťou projektu sú aj nové dažďové záhrady na zadržiavanie vody i pestrofarebné kvitnúce lúky. Pribudnú nové športové prvky, bežecký okruh a ďalšie príslušenstvo," informovala pred časom radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2020
V Hideparku pribudnú cyklostojany i nové ohnisko
V nitrianskom Hideparku pribudlo vďaka dobrovoľníkom nové vybavenie. Ešte počas zimných brigád sa tam vykonali viaceré zemné práce. Najnovšie sa podarilo vybudovať nový priestor na opekanie.
viac
28.08.2021
Na vojenskom cintoríne upravili hroby a zelenú pláň
Cintorín, ktorý sa týči nad Liptovským Mikulášom a je najväčším pohrebiskom príslušníkov 1. československého armádneho zboru nielen na území Slovenska, ale aj celého bývalého Československa, slávnostne posvätili a symbolicky sprístupnili v piatok 27. augusta 2021.
viac
26.04.2022
Nitra začala s revitalizáciou Brezového hája, vysadia tam stovky stromov
V Nitre sa v týchto dňoch začala pripravovaná revitalizácia Brezového hája. Pribudnú tam stovky nových stromov a tisícky kvetov.
viac
22.11.2022
V Brezovom háji pribudnú tisícky kvetov, ihrisko i dažďová záhrada
Obnova Brezového hája v Nitre pokračuje aj v jesenných mesiacoch. Po vysadení takmer 400 nových stromov v predchádzajúcom tam mesto plánuje aj výsadbu 3000 trvaliek a 85 000 kusov cibuľovín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %