Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.03.2018 05:56

V bývalom internáte chce samospráva vytvoriť 120 bytov


Budova bývalého internátu na Školskej ulici v Rimavskej Sobote


Dokopy 120 bytov by malo vzniknúť v budove bývalého internátu na Školskej ulici v Rimavskej Sobote, ktorá je v súčasnosti nevyužitá a chátra. Na poslednom mestskom zastupiteľstve (MsZ) o tom informoval primátor Jozef Šimko.


„Už som rokoval s istým stavbárom, ktorý začne ich výstavbu. Takže ten zaostalý a schátraný internát začneme budovať už tento rok,“ prisľúbil primátor s tým, že novovzniknuté byty budú určené pre obyvateľov mesta i pracovníkov väznice, ktorú v Rimavskej Sobote plánuje vytvoriť ministerstvo spravodlivosti.       

Približne pred dvomi rokmi samospráva zamýšľala postaviť novú bytovku s 34 bytmi na Hostinského ulici, k realizácii tohto zámeru však zatiaľ nedošlo. Podľa Šimka je v tejto veci ešte potrebné rokovať s firmou, ktorá mala túto bytovku postaviť a následne predať mestu. Pokiaľ nedôjde k dohode, záujemcom o bývanie, ktorí už boli zaradení do poradovníka, ponúkne mesto podľa primátorových slov spomínané novovytvorené byty v internáte.       

Budovu bývalého internátu získala samospráva do svojho vlastníctva pred niekoľkými rokmi od Banskobystrického samosprávneho kraja zámenou za pozemky pod cestnými komunikáciami, ktoré kraj spravuje. Jedným z predchádzajúcich zámerov bolo vytvoriť v nej domov dôchodcov a domov sociálnych služieb, čo však zatiaľ takisto nebolo realizované.       

Dôvodom sú podľa slov vedúcej odboru rozvoja mesta Mestského úradu Rimavská Sobota Evy Murárikovej chýbajúce možnosti získať na tento účel peniaze z grantových programov. „Zatiaľ neboli vyhlásené žiadne výzvy, v ktorých by sme sa mohli uchádzať, aby sme túto budovu uplatnili v rámci projektu,“ vysvetlila na zasadnutí MsZ koncom minulého roka.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Po ostrej diskusii má okres Rimavská Sobota 952 000 eur na opravy ciest
Ostrá diskusia a nahnevaní krajskí poslanci z okresu Rimavská Sobota sprevádzali pondelňajšie (6. 6.) rokovanie Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v Banskej Bystrici.
viac
07.01.2021
BBSK plánuje investície v oblasti kultúry vo výške okolo 3,68 milióna eur
Nová stála expozícia v Thurzovom dome Stredoslovenského múzea (SSM) v Banskej Bystrici, pokračujúca obnova Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene a rekonštrukcia Robotníckeho domu v Rimavskej Sobote sú tri nosné investičné projekty.
viac
13.01.2021
BBSK zrekonštruuje Dom osvety v Rimavskej Sobote
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zrekonštruuje Dom osvety na Jesenského ulici v Rimavskej Sobote. Informovala o tom hovorkyňa kraja Lenka Štepáneková, podľa ktorej kompletnou rekonštrukciou prejde celý objekt od divadelnej sály, cez šatne, toalety, kancelárske aj vstupné priestory.
viac
28.07.2022
Komplexná rekonštrukcia budovy GMOS je dokončená, čaká ju kolaudácia
V Rimavskej Sobote dokončili niekoľko mesiacov trvajúcu rekonštrukciu budovy Gemersko-malohontského osvetového strediska (GMOS). Budovu teraz čaká kolaudačné konanie, verejnosti by mohli priestory sprístupniť na jeseň. Uviedla to riaditeľka GMOS Darina Kišáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %