Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
15.05.2019 08:10

V centre mesta bude dostupnejší bezplatný internet


Ilustračná snímka Depositphotos


Prístup k bezplatnému internetu v centre Komárna by sa mal už čoskoro výrazne zlepšiť. Mestu sa podarilo získať dotáciu na vybudovanie širokopásmového bezdrôtového internetového prístupu.


Projekt s názvom Wifi pre Teba vyhlásil ešte v roku 2018 Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. „Mesto v ňom bolo úspešné a bude môcť zrealizovať projekt, ktorého predpokladaná hodnota je 15.000 eur. Hodnota získanej dotácie je 95 percent z tejto sumy,“ informoval magistrát.       

V rámci projektu mesto Komárno zabezpečí širokopásmový bezdrôtový internetový prístup pre obyvateľov a turistov na Námestí generála Klapku a v priestore, ktorý ústi na Župnú, Palatínovu a Jókaiho ulicu. Internet bude dostupný aj vo dvore Dôstojníckeho pavilónu a na centrálnej autobusovej stanici na Košickej ulici. Vysokorýchlostný internet by mal byť k dispozícii po verejnom obstarávaní a inštalácii wifi siete už v lete tohto roka.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.02.2019
Radnica chce centrum mesta pokryť bezplatným internetom
Centrum Želiezoviec by mohlo byť v budúcnosti pokryté bezplatným širokopásmovým internetom. Mestskí poslanci už pred časom schválili podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z európskych fondov. Z dotácie by sa následne vybudovali prístupové bezdrôtové body.
viac
01.12.2020
Podľa prieskumu ZMOS mobilný internet nie je samozrejmosťou
Združenie miest a obcí Slovenska pozná výsledky prieskumu zameraného na internetizáciu samospráv. Odkrýva realitu verejných wifi zón a napovedá, aké ponuky prichádzajú mestám a obciam.
viac
15.01.2021
Rezervačný systém zjednoduší samosprávam proces testovania
Združenie miest a obcí Slovenska prichádza medzi samosprávy s jedinečnou ponukou. Ide o rezervačný systém Bookio na pomoc pri testovaní obyvateľov. Tento modul uľahčí prihlasovanie ľudí na testovanie, zlepší plánovanie pre mestá a obce a výrazne zvýši bezpečnosť a efektivitu samotného testovania.
viac
01.04.2023
Bezplatný workshop pre samosprávy „Učiace sa mestá“
Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti pozýva na celodenný bezplatný workshop pre samosprávu o riadenej participácii: Učiace sa mestá a obce v Prešove a Košiciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %