Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
06.03.2020 08:05

V centre Novej Bane zavedú polhodinové bezplatné parkovanie


Snímka zdroj: (tasr).


V centre Novej Bane zavedú pre vodičov možnosť bezplatného parkovania v dĺžke 30 minút denne. Novobanskí mestskí poslanci o tom rozhodli na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva. Novinka vojde do praxe od začiatku mája tohto roka.


Aktuálne je v Novej Bani v zóne plateného parkovania zahrnutých 84 parkovacích miest. Za státie na týchto miestach vodiči platia v čase od 9:00 do 15:00 hod., pričom majú na úhradu dva spôsoby. Zaplatiť môžu prostredníctvom parkovacieho automatu alebo SMS.

Novinkou, teda zavedením bezplatného parkovania v dĺžke 30 minút, sa samospráva rozhodla vyjsť v ústrety občanom, ktorým na vybavenie si svojich záležitostí stačí pol hodina parkovania v meste a nepotrebujú na to celú hodinu. Ako príklad uvádza aj iné mestá, napríklad Levice, kde takýto systém funguje.

„Vodič má možnosť bezplatného parkovania s pravidlom jedenkrát denne uplatniť buď zaslaním SMS na určené číslo, pričom treba počkať na spätnú potvrdzujúcu SMS, alebo vybratím lístka z automatu, ktorý je potrebné nechať položený na viditeľnom mieste vo vnútri vozidla,” vysvetlila Katarína Naďová, samostatná odborná referentka dopravy na Mestskom úrade v Novej Bani.

Dodala, že mesto nadviazalo na systém, ktorý už má zavedený v praxi, pričom dôjde len k prestaveniu systému aj na možnosť polhodinového parkovania zadarmo.

Po vyčerpaní bezplatnej polhodiny parkovania buď vodič s vozidlom odíde, alebo si zakúpi hodinové parkovanie. Kým v súčasnosti je pre vodičov finančne výhodnejšia platba parkovného cez SMS, od mája bude cena za parkovanie zaplatená oboma spôsobmi rovnaká. Zároveň sa zmení časový interval, keď bude parkovanie spoplatnené, a to od 8:00 do 15:30 hod.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2016
V regióne Gron pribudla nová turistická trasa, ktorá spája dve mestá
Približne po roku práce sa podarilo Oblastnej organizácii cestovného ruchu (OOCR) Región Gron do úspešného konca zavŕšiť projekt novej turistickej trasy, ktorá spája mestá Nová Baňa a Žarnovica.
viac
01.06.2020
Mesto Dolný Kubín obnovuje platené parkovanie v centre
Dolnokubínska samospráva obnovuje od dnešného dňa (1. 6.) platené parkovanie v centre mesta. Podľa Martina Buznu z dolnokubínskej radnice boli motoristi oslobodení od platenia parkovného takmer jeden a pol mesiaca.
viac
09.04.2021
Zmena územného plánu otvára nové urbanistické možnosti v centre mesta
Riešenie kompletného urbanizmu priestoru, ktorý sa v Trenčíne uvoľnil po prekládke železničnej trate, majú umožniť zmeny územného plánu. V stredu (7. 4.) ich schválili poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva.
viac
13.01.2022
V budove bývalej fary by mohlo vzniknúť turistické informačné centrum
V budove bývalej fary v obci Rimavská Baňa v okrese Rimavská Sobota by mohlo vzniknúť nové turistické informačné centrum. Návštevníkom by priblížilo kostoly Gotickej cesty i ďalšie zaujímavosti z okolia obce. Informovala o tom starostka Rimavskej Bane Elena Polóniová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %