Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
28.06.2021 08:00

V Centre zdravotnej starostlivosti je pacientom k dispozícii detský kútik


Snímky zdroj: (MsÚ).


V Centre zdravotnej starostlivosti (bývalá poliklinika) v Liptovskom Hrádku je pacientom k dispozícii detský kútik.


V piatok 25. júna 2021 ho symbolickým prestrihnutím pásky do užívania odovzdala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová spolu s poslancom Zastupiteľstva ŽSK za volebný obvod Liptovský Mikuláš a primátorom Liptovského Hrádku Branislavom Trégerom. 

Vybudovanie detského kútika bola spoločná myšlienka ŽSK a všeobecného lekára Jozefa Čajku, ktorý má v budove svoju ambulanciu. Inicioval aj zbierku, v ktorej sa vyzbieralo približne 900 eur. Z týchto prostriedkov sa financovala napríklad plávajúca podlaha. „Doteraz takéto miesto pre rodičov s deťmi chýbalo a som rád, že sa myšlienku podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Ďakujem každému, kto bol akýmkoľvek spôsobom nápomocný pri realizácii.“

Podľa slov Branislava Trégera ide o ďalšie skvalitnenie služieb pre návštevníkov Centra zdravotnej starostlivosti. „Som rád, že sa podarilo vytvoriť veľmi pekné zázemie aj pre tých najmenších. Ruku k dielu priloží v krátkom čase aj naše mesto a rozšírime vybavenie detského kútika hračkami a knihami,“ uviedol Branislav Tréger.

Silvia Pekarčíková, riaditeľka Odboru zdravotníctva Úradu ŽSK poznamenala, že kraj chce byť priateľský k rodinám. Detský kútik je situovaný pri ambulanciách, ktoré navštevujú aj detskí pacienti.

„Vytvárame bezpečné prostredie pre deti. Mamičky ich budú mať kde prebaliť, nakŕmiť, urobiť základnú hygienu a stráviť krátky čas pred vyšetrením, aby sme z detí odbúrali strach a obavy. Pri vymaľovaní priestorov nám pomohli dobrovoľníci zo Spojenej umeleckej školy v Nižnej, ktorým sme poskytli farbu. Veľkú časť prác sme urobili v rámci našej údržby, čiže za nízke náklady sme vytvorili pekné a účelné prostredie.“

 

i_6405847.jpg

Autor: (Michal PAŠKA, MsÚ Liptovský Hrádok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.09.2019
V Liptovskom Hrádku otvorili športové komunitné centrum
Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) otvoril 12. septembra v areáli Základnej školy Hradná v Liptovskom Hrádku prvé Športové komunitné centrum na Slovensku.
viac
19.11.2019
Mesto má najtransparentnejšiu internetovú stránku v Žilinskom kraji
Najtransparentnejšiu webovú stránku v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) má mesto Liptovský Hrádok. Vyplýva to z výsledkov projektu Otvorené mestá a obce – mapa transparentnosti ŽSK, ktorý od júna 2018 do novembra 2019 realizovalo občianske združenie Pro Senium et Cultura.
viac
25.02.2021
Strednú zdravotnícku školu zmodernizovali za vyše 4 milióny eur
Budovu Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali za vyše štyri milióny eur. Práce na rekonštrukcii trvali zhruba rok, pričom ide o jednu z najväčších investícií z vlastných zdrojov Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).
viac
03.06.2023
Zdravotná starostlivosť pre deti a dorast v Liptovskom Hrádku bude zabezpečená
Žilinský samosprávny kraj rieši zabezpečenie zdravotnej starostlivosti pre evidovaných pacientov zo všeobecnej ambulancie pre deti a dorast v Liptovskom Hrádku zriadením už druhej všeobecnej ambulancie v Liptovskej nemocnici s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %