Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
28.11.2023 05:10

V Cigli začali so zasnežovaním zjazdovky, sezónu spustia počas Vianoc


Ilustračná snímka: MAS Ziar


Prevádzkovateľ vleku v Cigli v okrese Prievidza Lyžiarsky klub Cigeľ začal v týchto dňoch so zasnežovaním tamojšej zjazdovky. Lyžiarsku sezónu plánuje spustiť počas Vianoc. TASR o tom za prevádzkovateľa vleku informovala Jana Krausková.


"Pri priaznivých nízkych teplotách vieme svah zasnežiť technickým snehom približne za desať dní. Sezónu by sme radi otvorili 25. decembra," uviedla Krausková.         

V Cigli budú mať lyžiari podľa nej k dispozícii dva vleky, najskôr plánuje spustiť prevádzkovateľ 280-metrový vlek, po zasnežení veľkého vleku i tento.         

Športovci za služby budú túto sezónu platiť viac, Krausková to odôvodnila zvýšenými nákladmi za energie. "Náklady na energie nám výrazne stúpnu. To sme následne nútení preniesť aj do cien, a to vo výške desať až 15 percent tak, aby sme zabezpečili splatenie vzniknutých prevádzkových nákladov," vysvetlila Krausková.         

Vleky v Cigli budú môcť lyžiari po spustení sezóny využiť v pondelok až piatok od 17.30 do 20.30 h, počas soboty a nedele bude prevádzková doba od 9.00 do 16.00 h a od 17.30 do 20.30 h.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2016
V sobotu pltníci odomknutím Dunajca otvoria letnú sezónu
Pltníci v Červenom Kláštore v sobotu 23. apríla odomknú Dunajec, čím otvoria blížiacu sa letnú sezónu. Okrem toho počas tohto dňa otvoria aj turistické chodníky naprieč Pieninským národným parkom.
viac
09.06.2016
Potulka mestom Revúca predstaví významné historické pamiatky
Spoznať významné pamiatky a zaujímavé historické miesta jednej z metropol Gemera trochu inou formou než doteraz môžu turisti vďaka sérii podujatí Potulka mestom Revúca.
viac
09.11.2016
V niektorých lyžiarskych strediskách začali zasnežovať zjazdovky
Zjazdovku na Skalnatom plese a tiež Solisko na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách začali zasnežovať. S technických zasnežovaním podľa slov hovorkyne prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk vo Vysokých Tatrách Zuzany Fabianovej začali z dôvodu mínusových teplôt v nočných hodinách.
viac
19.11.2022
V stredisku v Tatranskej Lomnici začali so zasnežovaním zjazdoviek
V lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách vo štvrtok (17. 11.) spustili snežné delá. Zasnežovať začali ako prvú zjazdovku Čučoriedky - Západ.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %