Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
07.09.2021 07:50

V deň návštevy pápeža budú mať školáci voľno


ilustračné foto: pixabay.com


V deň návštevy Svätého Otca na východnom Slovensku 14. 9. 2021 budú mať školáci riaditeľské voľno. Týka sa to žiakov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti miest Prešov a Košice ako aj študentov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti prešovskej a košickej župy.


Voľno budú mať taktiež všetci žiaci cirkevných základných a stredných škôl Gréckokatolíckej cirkvi sui iuris v Prešovskom a Košickom kraji. V tento deň zostanú zatvorené aj všetky základné a stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Košickej arcidiecézy. Študenti stredných škôl v Prešove v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja budú mať okrem toho voľno aj 13.9.202

  Všetky základné a stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja, Košického samosprávneho kraja, krajských miest Košice a Prešov, Košickej arcidiecézy a Gréckokatolíckej cirkvi sui iuris zostanú 14.9.2021 zatvorené a žiaci budú mať riaditeľské voľno. V prípade študentov stredných škôl v Prešove v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja bude voľno dvojdňové od 13.9. do 14.9.2021. Zriaďovatelia sa takto rozhodli v snahe umožniť žiakom, pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom škôl a rodičom osobne sa stretnúť so Svätým Otcom v Prešove alebo v Košiciach, prípadne sprevádzať Svätého Otca v tento deň prostredníctvom médií a dopriať im tento jedinečný duchovný zážitok. Ďalším dôvodom je aj to, že do Prešova a do Košíc budú, v deň návštevy pápeža, prichádzať tisícky pútnikov s čím budú spojené aj rozsiahle dopravné obmedzenia, v dôsledku ktorých môže dochádzať k dopravným zápcham.

Riaditeľské voľno 14.9.2021 sa bude týkať:

68 SŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK,

63 SŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK,

približne 35 ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice,

12 ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov,

19 ZŠ, 11 SŠ, 3 ZUŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti Košickej arcidiecézy,

15 ZŠ a SŠ Gréckokatolíckej cirkvi sui iuris v Prešovskom a Košickom kraji.

Prevádzka materských škôl bude 14.9.2021 fungovať v štandardnom režime.

Autor: (ts-MsÚ Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.09.2021
Priamy prenos liturgie so Svätým Otcom v prešovskej Záhrade umenia
Nezaregistrovaní pútnici budú môcť sledovať priamy prenos liturgie so Svätým Otcom v Prešove prostredníctvom LED obrazovky v Záhrade umenia. Maximálny počet účastníkov bude limitovaný aktuálnym stupňom COVID automatu v okrese Prešov.
viac
06.09.2021
Príchod pápeža bude v nedeľu sprevádzaný zvonením zvonov
V nedeľu 12. septembra o 15.30 h sa na 12 minút rozoznejú zvony katolíckych kostolov na Slovensku, aby veriacich pozvali k modlitbe za pápeža Františka, ktorý v tom čase pricestuje na pastoračnú návštevu Slovenska.
viac
10.09.2021
Staré Mesto dočasne zatvorí Grassalkovichovu záhradu i všetky ZŠ
Na návštevu pápeža Františka, ktorý pricestuje na Slovensko, sa pripravuje aj bratislavské Staré Mesto. Mestská časť zatvorí Grassalkovichovu (Prezidentskú) záhradu, zatvorené budú aj všetky jej základné školy spolu s niektorými materskými školami.
viac
11.09.2021
KSK daruje Svätému Otcovi špeciálny kalich s paténou
Kalich s paténou daruje pápežovi Františkovi za svojich obyvateľov Košický samosprávny kraj (KSK). Tieto liturgické predmety majú symbolizovať vďačnosť za blahorečenie Anny Kolesárovej. Informovalo o tom vedenie KSK na piatkovej tlačovej konferencii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %