Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.02.2020 01:10

V Dubnici nad Váhom prebieha čistenie smetných nádob


Snímka zdroj: (msú).


S čistením nádob na sklený odpad začali technické služby mesta TSM Dubnica nad Váhom, s. r. o., v pondelok 17. februára 2020. Ako prvé prišli na rad kontajnery na sídlisku Centrum I, ktoré boli najviac znečistené a zájdené.


Práce budú následne pokračovať na území celého mesta i mestskej časti Prejta.

„Čistenie smetných nádob pozostáva spravidla z dvoch krokov. Najskôr je nevyhnutné z povrchu nádoby mechanicky odstrániť zaschnuté nečistoty, hrubé vrstvy peľu, machu a prachu, následne sa čistenie uskutočňuje pomocou vysokotlakového vodného prúdu. Tam, kde je to potrebné, zamestnanci TSM ešte nádoby dočisťujú ručne,“ vysvetlil riaditeľ TSM Dubnica nad Váhom, s. r. o., Gabriel Zelei s tým, že pri čistení nepoužívajú žiadny chemický prípravok. „Nádoby na sklo boli už naozaj veľmi znečistené. Z estetického i hygienického hľadiska sme sa ich preto rozhodli vyčistiť a celkovo tak zvýšiť hygienický štandard stojísk nádob na odpad,“ dodal ďalej.

V minulom roku mesto Dubnica nad Váhom vyčistilo nádoby na komunálny odpad, pričom využilo špeciálne umývacie auto. TSM Dubnica nad Váhom, s. r. o., v roku 2019 celkovo vydezinfikovali viac ako 300 smetných nádob na komunálny odpad s objemom 1100 litrov nachádzajúcich sa v blízkosti bytových domov.

Autor: (Veronika REZÁKOVÁ, msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.04.2020
V meste začali s dezinfekciou kontajnerov na odpad
V meste Vranov nad Topľou začali s dezinfekciou nádob na odpad aj celých kontajnerových stojísk. Samospráva plánuje činnosť rozšíriť i na lavičky, autobusové zastávky a zábradlia.
viac
09.05.2020
Na odstraňovanie čiernych skládok v meste doplácajú všetci
V druhej polovici mesiaca apríl mesto Dubnica nad Váhom avizovalo mimoriadny bezplatný zber elektroodpadu a nebezpečného odpadu. V priebehu mája tak samospráva zabezpečí priamo zo sídlisk a mestských častí zber starých chladničiek, práčok, ale aj nepoužitých farieb, olejov či hnojív.
viac
23.06.2020
Na zisťovanie pôvodcov nelegálnych skládok nasadila dubnická polícia fotopasce
Identifikovať pôvodcov nelegálnych skládok v Dubnici nad Váhom majú nové fotopasce. Tamojšia mestská polícia ich začala inštalovať najmä v extraviláne mesta. Informoval o tom náčelník mestskej polície v Dubnici nad Váhom Tibor Rehák.
viac
06.04.2021
V rámci jarného upratovania vyzbierali v Dubnici 40 ton objemného odpadu
Počas jarného upratovania (8. 2. – 22. 3.) vyzbierali v Dubnici nad Váhom viac ako 40 ton objemného odpadu. Polovicu z neho zrecyklovali.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %