Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
20.04.2020 07:30

V Hideparku pribudnú cyklostojany i nové ohnisko


V Hideparku trávia mnohí Nitrania svoj voľný čas.


V nitrianskom Hideparku pribudlo vďaka dobrovoľníkom nové vybavenie. Ešte počas zimných brigád sa tam vykonali viaceré zemné práce. Najnovšie sa podarilo vybudovať nový priestor na opekanie.


V ďalšej etape úprav ešte dobrovoľníci osadia cyklostojany a príslušný mobiliár. Záverečná brigáda a slávnostné otvorenie sa malo podľa pôvodného plánu konať v sobotu 23. mája, na ňom by spoločne s návštevníkmi oslávil Hidepark aj desiate výročie svojho otvorenia. Pre bezpečnostné opatrenia súvisiace s pandémiou ochorenia COVID-19 však organizátori museli sprístupnenie pre verejnosť presunúť na neskôr.

Podľa programovej manažérky projektu z Nadácie Ekopolis Martiny Paulíkovej je v týchto dňoch najzodpovednejšie zostať doma a chrániť seba aj ostatných pred šírením nového koronavírusu. „Dôležité je však i posilňovať našu imunitu. K tomu patrí aj pobyt v prírode. Mnohí dobrovoľníci práve takto pokračujú v aktivitách prospešných pre komunitu a životné prostredie. Samozrejme, aj pri tom je potrebné nosiť rúško, rukavice a udržiavať odstup od iných ľudí,“ dodala Paulíková.

Hidepark vznikol v roku 2010 na brehu rieky Nitra na mieste odkaliska a pozostatkov čiernej skládky. Pôvodne mal slúžiť ako miesto na hudobné stretnutia, dnes tam mnohí Nitrania trávia svoj voľný čas. Okrem koncertov a kultúrnych podujatí tam návštevníci nájdu aj komunitnú záhradu, pumptrack, u-rampu, petang, parkour, pódium, kuchynku i zázemie pre dobrovoľníkov z miestnych občianskych združení. Hidepark každoročne ponúka tiež letný program zameraný na alternatívnu kultúru, šport a ekológiu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.11.2016
V Košiciach sa bude diskutovať na tému Voda a sídla
21. novembra 2016 sa uskutoční v Košiciach seminár, ktorý organizuje Nadácia Ekopolis v rámci súťaže PRE VODU. Seminár je otvorený nielen pre záujemcov súťaže PRE VODU, ale aj pre odbornú verejnosť, zamestnancov verejnej správy, akademickú sféru, aktívnych občanov a členov mimovládnych organizácií.
viac
14.03.2018
Karpatská nadácia podporila šesť projektov na východnom Slovensku
Karpatská nadácia (KN) v Košiciach v utorok podporila z grantového programu Spoločne pre región podporených ďalších šesť projektov, ktoré vylepšia životné prostredie a umožnia deťom a mládeži v Košickom a Prešovskom kraji plnohodnotne a bezpečne tráviť voľný čas.
viac
28.09.2018
Obyvatelia mesta môžu športovať v novom fitparku
Mesto Prešov získalo nový priestor na športovanie určený obyvateľom všetkých vekových kategórií. Podľa radnice prispeje ku skultúrneniu prostredia a poskytne ďalšie možnosti trávenia voľného času vonku s rodinou, priateľmi aj známymi.
viac
16.05.2023
V Brezovom háji pribudli piknikové zostavy a ďalší mobiliár
Nové piknikové zostavy, drevené lavičky a ďalší mobiliár postupne pribúda v Brezovom háji v Nitre. Rozsiahlu revitalizáciu parku začalo mesto ešte vlani na jar.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %