Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
06.03.2024 01:30

V Hlohovci pokračuje obnova mestského amfiteátra


Snímka zdroj: Mestské kultúrne centrum Hlohovec


Do sezóny open air letných podujatí chce mesto Hlohovec zlepšiť podmienky v mestskom amfiteátri. Letné kino by malo dostať nové toalety a pribudnúť by mala aj miestnosť pre účinkujúcich. Zastupiteľstvo vyčlenilo na svojej februárovej schôdzi na tento účel 95.000 eur. Informovala o tom radnica.


Hlohovský amfiteáter má kapacitu 660 miest na sedenie. Po celkovej rekonštrukcii vítal svojich návštevníkov na jeseň v roku 2018. V úvodnej etape za 200.000 eur vtedy obnovili zdevastované hľadisko, sedenie, schodisko, pribudlo aj podsvietenie stupienkov pre ľahšiu orientáciu v tme. Prostriedky použili aj na sadové úpravy, lavičky, osvetlenie a kanalizáciu.         

Podľa údajov z webu mesta sa o výstavbe amfiteátra v Zámockej záhrade začalo uvažovať na jeseň v roku 1955. V roku 1957 kronikár do mestskej kroniky zaznamenal, že stavba amfiteátra bola začatá v roku 1956 a už od jari 1957 tam pracovali brigády z miestnych úradov, podnikov, závodov a škôl. V súčasnosti letné kino slúži na premietanie filmov a na kultúrne programy.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.07.2020
Žilina chystá modernizáciu trolejbusovej trate a depa
Mesto Žilina začalo realizovať prvé kroky k rozsiahlej modernizácii trolejbusovej dráhy a výstavby údržbovej základne – trolejbusového depa v Žiline.
viac
16.03.2021
Hlohovec ponúka vysokoškolákom trojmesačnú stáž na mestskom úrade
Na mesiace apríl až jún tohto roka ponúka vysokoškolským študentom mesto Hlohovec opäť stáž na šiestich svojich odboroch. Je určený študentom so záujmom spolupodieľať sa na chode mestského úradu a získať praktické skúsenosti v agende mestskej samosprávy.
viac
14.01.2022
Do obnovy mestského parku sa majú šancu zapojiť všetci obyvatelia
Obľúbené miesto oddychu a relaxu mnohých obyvateľov mesta pod Urpínom – mestský park, kedysi Leninov, má šancu na obnovu, do ktorej sa môžu zapojiť všetci Banskobystričania.
viac
29.11.2022
V mestskom parku sa začali práce na jeho rozsiahlej obnove
V nitrianskom mestskom parku na Sihoti sa v týchto dňoch začali prvé práce na jeho rozsiahlej revitalizácii. Ako pred časom uviedla radnica, obnova parku pod Nitrianskym hradom v hodnote takmer šesť miliónov eur sa radí svojím rozsahom k najväčším na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %