Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
08.04.2019 02:05

V Hlohovci si pripomenú Medzinárodný deň Rómov


Ilustračný výrez plagátu


Mestský úrad v Hlohovci spoločne so spojenou školou organizuje v utorok (9. 4.) kultúrno-vzdelávacie podujatie pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov. TASR o tom informovala Zuzana Hrinková Siebenstichová z mestského úradu.


Podujatie podobného rázu je v Hlohovci prvýkrát a vzniklo ako dôsledok úzkej spolupráce mesta s miestnymi školami na podporu inkluzívneho vzdelávania detí. "Za posledný rok spojená škola, organizačná zložka špeciálna základná škola s materskou školou, zaznamenala zlepšenie školskej dochádzky detí z marginalizovaných skupín zo sociálne znevýhodneného prostredia. Pod to sa významnou mierou podpísala veľmi dobrá spolupráca s terénnymi sociálnymi pracovníkmi z odboru spoločenských služieb mestského úradu," uviedla riaditeľka školy Zuzana Tomšíková.       

Ako ďalej doplnila, na základe spolupráce a záujmu terénnych pracovníkov škola dôslednejšie a úspešnejšie spolupracuje a komunikuje s rodinami týchto žiakov. "Žiaci a rodiny pod dohľadom terénnych pracovníkov si ďaleko lepšie osvojujú sociálne zručnosti, zdravotné a hygienické návyky," doplnila riaditeľka.       

Kultúrny program podujatia bude v réžii špeciálnej základnej školy, základnej umeleckej školy, Základnej školy Vilka Šuleka a občianskych združení Bétel a Metroklub. Súčasťou podujatia budú aj prednášky odborníkov. Samospráva chce týmto krokom zvýšiť povedomie o problémoch, ktorým ľudia žijúci na okraji spoločnosti čelia.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2018
Deň Rómov roztancoval Námestie sv. Jakuba
Rómovia z Veľkého Šariša v okrese Prešov si Medzinárodný deň Rómov, ktorý pripadá na 8. apríla, pripomenuli už v piatok popoludní vystúpeniami domácich súborov na Námestí sv. Jakuba v centre mesta. Podujatie pripravilo Kultúrno-informačné centrum (KIC) s Komunitným centrom vo Veľkom Šariši.
viac
26.04.2019
Lesnícke dni chcú živou učebňou čo najviac priblížiť ľudí k lesu
Les ako živá učebňa je témou piatkového otvorenia Lesníckych dní vo Zvolene. Organizátori každoročne prichádzajú s novou témou, tohtoročnou sú Lesy a vzdelávanie, ktorú vyhlásila Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) ako nosnú pre tohtoročný Medzinárodný deň lesov.
viac
17.10.2019
Medzinárodný deň archeológie si v múzeu pripomenú dvoma prednáškami
Dve prednášky o najnovších archeologických výskumoch a o využívaní moderných počítačových technológií v archeológii pripravilo pre svojich návštevníkov Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote pri príležitosti Medzinárodného dňa archeológie.
viac
09.04.2022
Medzinárodný deň Rómov ako oslava angažovanosti komunít
Významný úspech zaznamenal pre rómsku komunitu, v týždni, keď si pripomíname Medzinárodný deň Rómov (8. 4.), Róm Martin David získal ocenenie Srdce na dlani 2021
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %