Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
29.06.2021 11:30

V júli odštartuje druhý ročník úspešnej súťaže Spoznaj kraj


Banner.


Počas leta spúšťa krajská organizácia cestovného ruchu Žilinský turistický kraj druhý ročník súťaže s názvom Spoznaj kraj, ktorej cieľom je zvýšiť návštevnosť prírodných a kultúrnych atraktivít Žilinského kraja, podporiť kultúrne inštitúcie a tiež podnikateľské subjekty v cestovnom ruchu.


„Za prekrásnymi miestami hodnými turistického záujmu netreba cestovať ďaleko. Domáci cestovný ruch v regióne má doposiaľ neobjavený potenciál a práve v týchto náročných pandemických časoch potrebuje našu podporu viac než kedykoľvek predtým. Srdečne pozývame všetkých návštevníkov na objavovanie nových zážitkov v našom kraji,“ povedala predsedníčka kraja Erika Jurinová.

Pre účasť v súťaži turisti musia navštíviť minimálne 7 miest zo zoznamu 50 vybraných turistických cieľov. Návštevníci sa môžu tešiť na mnohé inšpiratívne tipy na výlety do všetkých regiónov Žilinského kraja. Na Liptove napríklad nebude medzi nimi chýbať Archeoskanzen Havránok nad Liptovskou Marou, ktorý napovie viac o živote Keltov. Skvelým výletom je aj podzemné staré banské dielo Medvedia štôlňa v Žiarskej doline v Západných Tatrách. Na Kysuciach Vlastivedné múzeum v Krásne nad Kysucou prevedie deti aj počas prázdnin obdobím praveku až po obdobie kozmických letov. Valčianska dolina v Turci zasa ponúkne spoznávanie malebných cyklotrás v stredisku i okolí na bicykloch a kolobežkách. Pre odvážnych milovníkov adrenalínu je tiež jedno špeciálne miesto v zozname - nadšenci zaistených trás si prídu na svoje pri výstupe ferratovým chodníkom na Martinských holiach. Na rýchlejší zjazd späť môžu aj tu využiť kolobežky.

Návštevníci, ktorí sa do súťaže zapojili minulý rok, nájdu na zozname turistických cieľov aj nové miesta. „V tomto roku sme zaradili do súťaže aj horské chaty. Milovníci turistiky tak môžu dostať pečiatku na Chate pod Chlebom, Chate pod Suchým, Chate na Grúni v Malej Fatre, v Žiarskej chate na Liptove a v Ťatliakovej chate v Západných Tatrách na Orave,“ povedala výkonná riaditeľka KOCR Iveta Chabadová.

Súťaž potrvá od 1. 7. 2021 do 30. 9. 2021. Všetci návštevníci, ktorí sa rozhodnú zbierať pečiatky do súťažnej karty, budú zaradení do žrebovania o hodnotné ceny, ako napríklad bicykle, pobyty, vstupy, skipasy a adrenalínové zážitky v kraji.

Bližšie informácie k súťaži sú k dispozícii na stránke www.spoznajkraj.sk, kde je možné si aj stiahnuť hraciu kartu.

Autor: (Lucia LAŠOVÁ, hovorkyňa ŽSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2020
Výzva pre subjekty zo ŽSK z Programu Interreg V-A PL-SK 2014 – 2020
Žilinský samosprávny kraj v spolupráci so Zväzkom Euroregión „Tatry” vyhlásil výzvu na predkladanie Žiadostí o poskytnutie finančného príspevku pre mikroprojekty v rámci Programu Interreg V-A Poľsko – Slovensko 2014 – 2020. Termín uzávierky je 30. september 2020.
viac
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
22.02.2021
ŽSK rozdelí regionálne dotácie vo výške 325 000 eur
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) poskytne regionálne dotácie vo výške 325.000 eur na voľnočasové aktivity, aktivity v oblasti kultúry, rozvoja cyklistickej či verejnej športovej infraštruktúry a zabezpečenie podmienok na ochranu verejného zdravia.
viac
06.07.2022
KOCR Žilinský turistický kraj spustila tretí ročník súťaže Spoznaj kraj
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Žilinský turistický kraj spustila od začiatku júla tretí ročník súťaže s názvom Spoznaj kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %