Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
15.06.2023 09:30

V kampani na čistenie okolia vyzbierali stovky vriec odpadu


Ilustračná snímka.


Tohtoročnú kampaň Vyčistime si Moldavu považuje mesto Moldava nad Bodvou za úspešnú. Ako informuje na svojej webovej stránke, zapojilo sa do nej 1430 občanov mesta, pričom dokopy vyzbierali viac ako 400 vriec odpadu aj ďalší objemný odpad.


Do akcie sa zaregistrovalo 20 družstiev. Medzi zúčastnenými boli žiaci, pedagógovia, rodičia, rôzne záujmové organizácie, zamestnanci mesta, komunitné centrum, dôchodcovia i jednotlivci. Zapojili sa do nej aj obyvatelia mestskej časti Budulov.

Podľa radnice sa podarilo vyčistiť mnohé znečistené lokality, medzi nimi aj brehy rieky Bodvy a jej okolie, okolie garáží, škôl, areál Pod kopcom až po kaplnku, takzvaný lyžiarsky svah, židovský cintorín, okolie Budulovského rybníka, futbalového ihriska v Budulove, parky a ďalšie.

"Okrem vriec s odpadom sa vyzbieralo aj veľké množstvo objemného odpadu ako napríklad vysávač, mikrovlnka, televízory, matrace, stoličky, žalúzie, pneumatiky, oblečenie a obuv, koberce, linoleum, časti karosérie, sedačka z auta, mobilné telefóny, hračky, prepravky," spresnilo mesto s tým, že nechýbali ani plechovky, sklenené či plastové zálohované fľaše.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2020
Mesto vyhlásilo súťaž na odpredaj areálu bývalej Drevovýroby
Mesto Moldava nad Bodvou vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž na odpredaj nehnuteľností v areáli bývalej Drevovýroby na Rožňavskej ulici. Minimálnou východiskovou cenou a teda aj najnižšou ponukou na odkúpenie, ktorú môže účastník súťaže navrhnúť, je podľa znaleckého posudku 1,23 milióna eur.
viac
24.04.2021
Nové miestne trhovisko v Moldave nad Bodvou je otvorené
Vďaka slovensko-maďarskej spolupráci vzniklo v Moldave nad Bodvou nové miestne trhovisko. Oficiálne ho otvorili v sobotu aj za účasti predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislava Trnku.
viac
24.03.2022
Novú budovu školy postavili z financií od maďarskej vlády
V novej budove v Moldave nad Bodvou (okres Košice-okolie) začala pôsobiť cirkevná spojená škola s vyučovacím jazykom maďarským.
viac
09.05.2023
Dobrovoľníci čistili Ružín a testovali aplikáciu na boj s odpadmi
Jarnému upratovaniu sa v sobotu venovali dobrovoľníci na Ružínskej priehrade. Testovali pritom bezplatnú aplikáciu, ktorá má pomôcť v boji s odpadom a nelegálnymi skládkami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %