Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
27.01.2024 01:15

V Karlovej Vsi búrajú staré parkovisko, vybudujú tam parkovací dom


Snímka zdroj: Facebook.com/Matúš Vallo má rád Bratislavu


V bratislavskej Karlovej Vsi na Ulici Ľudovíta Fullu búrajú staré parkovisko. Vyrastie tam dvojpodlažný parkovací dom. Výstavba má trvať približne jeden rok. Informoval o tom primátor Bratislavy Matúš Vallo.


"So stavebnými prácami začal zhotoviteľ na základe zmluvy s mestskou časťou v týchto dňoch," ozrejmil na sociálnej sieti Vallo. Podotkol, že v rámci projektu vznikne dvojpodlažný parkovací dom, kde jedno podlažie bude zapustené do svahu a druhé bude na úrovni súčasného parkoviska. Počet parkovacích miest sa zvýši takmer o polovicu a celkovo bude k dispozícii 72 miest, pribudnúť má aj nová zeleň.         

Aktuálne sa tiež začali prípravné práce na nové záchytné parkovisko na mieste bývalého hotela Flóra v areáli Zlaté piesky v Bratislave s približne 200 parkovacími miestami. "Záchytné parkoviská sú dôležitou súčasťou regulácie parkovania a pomáhajú odľahčiť automobilovú dopravu v meste. Sú bezplatné a nachádzajú sa v blízkosti zastávok mestskej hromadnej dopravy," ozrejmil Vallo.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.10.2020
Karlova Ves bojuje proti zmenám klímy aj zatieňovaním pieskovísk
Bratislavská mestská časť Karlova Ves bojuje proti zmenám klímy. Tento rok sa v rámci opatrení zamerala na päť detských ihrísk, kde prostredníctvom plachiet zatienila pieskoviská.
viac
25.06.2021
V Karlovej Vsi sa obnoví známa bikrosová dráha
Pamätáte si časy, keď bikrosová dráha v Karlovej Vsi pri Iuvente slúžila cyklistom? Cyklistom z Kaktus BIKE Bicykle Bratislava spomínať nestačí. Obnova bikrosovej dráhy sa vďaka ich iniciatíve a podpore ďalších inštitúcií môže začať už čoskoro!
viac
12.02.2022
Školský bazén v Karlovej Vsi môžu využívať aj imobilní návštevníci
Plaváreň na Základnej škole Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici v bratislavskej Karlovej Vsi môžu využívať aj imobilní návštevníci. Vchádzať do veľkého plaveckého bazéna im najnovšie umožní špeciálny zdvihák.
viac
13.06.2022
Nové Mesto požiadalo o mimoriadny odlov diviakov, apeluje na občanov
Bratislavské Nové Mesto sa pre výskyt diviakov v niektorých jeho lokalitách obrátilo so žiadosťou o ich mimoriadny odlov na nepoľovných plochách na pozemkový a lesný odbor Okresného úradu (OÚ) Bratislava.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %