Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
03.10.2022 12:35

V Karlovej Vsi otvoria environmentálne komunitné centrum


Na archívnej snímke bratislavské sídlisko Dlhé diely v Karlovej Vsi. Snímka zdroj: (tasr).


V priestoroch Základnej školy Alexandra Dubčeka na bratislavských Dlhých dieloch otvoria v pondelok Komunitné vzdelávacie centrum pre klímu a biodiverzitu. Mestská časť Bratislava-Karlova Ves ho zriaďuje s cieľom podporovať komunitný život a vzdelávanie verejnosti o problematike zmeny klímy.


"Súčasťou centra bude prezentačná miestnosť i náučný chodník s interaktívnymi modelmi približujúcimi opatrenia na adaptáciu i zmiernenie negatívnych dosahov klimatickej zmeny," uviedol hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

Centrum má podľa neho vzdelávať deti a študentov v environmentálnej oblasti, radiť bytovým správcom či spoločenstvám pri obnove obytných a verejných budov. Odbornej komunite má zasa poskytnúť platformu na vymieňanie si vedomostí a skúseností, neformálnym skupinám priestor na stretnutia a výmenu skúseností pri organizovaní environmentálnych aktivít.

Centrum bolo podporené z dotačných programov Deliver (program LIFE) a Mitadapt (Granty EHP a Nórska).

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2019
Vo štvrtok chcú spustiť električky po zmodernizovanej trati v Karlovej Vsi
Po časti zmodernizovanej Karlovesko-dúbravskej radiály v Bratislave plánujú spustiť vo štvrtok (19. 12.) električkovú dopravu. Električky budú jazdiť zatiaľ iba po obratisko Kútiky v Karlovej Vsi.
viac
13.11.2020
V Karlovej Vsi vznikne multifunkčný park aj dažďová záhrada
V bratislavskej Karlovej Vsi na Karloveskej ulici pri zrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále vznikne multifunkčný park na šport i oddych.
viac
05.03.2021
Karlova Ves využije 1,4 milióna eur z grantov na adaptačné opatrenia
Prostriedky z nórskych fondov a štátneho rozpočtu vo výške 1,4 milióna eur, ktoré bratislavská Karlova Ves získala na realizáciu adaptačných a mitigačných opatrení, majú prispieť k zvýšeniu odolnosti Karlovej Vsi voči zmene klímy.
viac
16.02.2022
Ministerstvo vnútra má v Spišskej Novej Vsi otvoriť klientske centrum
V budove na Markušovskej ulici v meste Spišská Nová Ves, ktorú mal v správe Štátny geologický ústav Dionýza Štúra, vznikne v poradí 65. klientske centrum ministerstva vnútra (MV).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %