Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
18.03.2023 03:25

V Karlovej Vsi začala pomáhať sociálna výdajňa


Ilustračná snímka


V doteraz málo využívaných priestoroch pri Rodinnom centre Klbko v Karlovej Vsi začala fungovať sociálna výdajňa. Informuje o tom samospráva.


Obyvateľom mestskej časti, ktorí sa ocitli v núdzi, pomáha dvakrát do týždňa preklenúť ťažké životné obdobie. "Môže ísť o rodinu alebo jednočlennú domácnosť, alebo rodinu samoživiteľa s deťmi. Výdajňa môže pomôcť aj ľuďom s ťažkým zdravotným znevýhodnením," vysvetlila starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. Na tých, ktorí sa dostali do zložitej životnej situácie a sú oprávnenými adresátmi novej služby, apelovala, aby sa registrovali na sociálnom oddelení karloveského úradu.         

Ako ďalej priblížil vicestarosta Karlovej Vsi Branislav Záhradník, klienti sociálnej výdajne postupne dostanú karty a na ne počet bodov podľa ich životnej situácie. "Tieto body budú môcť použiť na odobratie rôznych tovarov. Výdajňa ponúka čerstvé pekárenské výrobky, ovocie a zeleninu, mliečne výrobky, ale aj strukoviny, cestoviny či drogériu," informoval.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
Monopol na dobro neexistuje, podporovať treba každú ušľachtilú aktivitu
Svoje miesto má medzi nimi aj pomoc sociálne odkázaným prostredníctvom komfortného prístupu k potravinám. Z tohto pohľadu je namieste podpora sociálnych výdajní potravín.
viac
10.02.2019
V Karlovej Vsi bude festival alternatívnej hudby
Najbližší piatok (15. 2.) bude v Karlovej Vsi patriť alternatívnej hudbe. V tamojšom klube Kamel sa po dvojročnej prestávke opäť uskutoční festival alternatívnej hudby.
viac
27.06.2019
Karlova Ves bude zvažovať vstup do ÚMS
Počet mestských častí hlavného mesta, ktoré sú členmi Únie miest Slovenska (ÚMS), by mohol narásť. Vstup do združenia, ktorého riadnymi členmi s hlasovacím právom môžu byť okrem miest aj mestské častí Bratislavy a Košíc, naznačila starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.
viac
05.03.2021
Karlova Ves využije 1,4 milióna eur z grantov na adaptačné opatrenia
Prostriedky z nórskych fondov a štátneho rozpočtu vo výške 1,4 milióna eur, ktoré bratislavská Karlova Ves získala na realizáciu adaptačných a mitigačných opatrení, majú prispieť k zvýšeniu odolnosti Karlovej Vsi voči zmene klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %