Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.02.2018 12:07

V katastri Bojníc zaznamenali poľovníci zvýšený výskyt medveďa hnedého


Ilustračná snímka


Poľovníci zaznamenali v uplynulých dňoch v katastri Bojníc zvýšený výskyt medveďa hnedého. Upozornilo na to v utorok mesto na svojej internetovej stránke.


"Ide o medvedicu s dvoma mladými a štvorročného medveďa," uviedol pre TASR Jozef Hatvanyi z Poľovníckeho združenia Bojnice.       

Medvede sa pohybovali najmä nad chatovou oblasťou, v lokalitách Rovne, Vendelín a nad Bohátkou. Podľa slov Hatvanyiho majú nepravidelný spánok, ktorý je ovplyvnený teplejším počasím, preto aj poľovníci zaznamenali ich pohyb.       

Samospráva kúpeľného mesta v tejto súvislosti žiada obyvateľov, aby v uvedených lokalitách zvýšili opatrnosť, respektíve sa tam vôbec nepohybovali.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2019
Vysoké Tatry: Mesto žiada štát o pomoc v boji s medveďmi, ich výskytov pribúda
Mesto Vysoké Tatry potrebuje pomoc v boji s medveďmi, ktoré sú podľa miestnych premnožené. Na tlačovej konferencii to v pondelok vyhlásil primátor Ján Mokoš, keďže samospráva zaznamenala zvýšený pohyb medveďov v intraviláne mesta.
viac
22.10.2022
A. Krištín: Na Slovensku sa stále viac udomácňujú nepôvodné rastliny a živočíchy
Stále viac sa u nás udomácňujú nové druhy inváznych rastlín a nepôvodné živočíšne druhy. Sú za tým zmena klímy, ale aj otvorenie sa krajiny svetu a s tým spojený pohyb ľudí a tiež meniaci sa charakter krajiny, keď sa polia a lesy menia na diaľnice, obchodné a priemyselné areály a zastavané plochy.
viac
24.04.2023
Od polovice apríla začína medvedia ruja, ochranári vyzývajú ľudí k opatrnosti
Od polovice apríla začína medvedia ruja. Trvá do konca júla. Zásahový tím pre medveďa hnedého preto vyzýva ľudí k opatrnosti. Informovala o tom Štátna ochrana prírody SR.
viac
06.07.2023
Medvede z bojnickej zoo testovali kryt na kontajnery
Medvede z Národnej zoologickej záhrady Bojnice v týchto dňoch testovali odolnosť špeciálneho krytu na kontajnery na plast a plechovky. Kryty plánujú umiestniť na nádoby v národných parkoch a zabrániť tak tomu, aby tam voľne žijúce jedince chodili rozhrabávať odpad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %