Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
20.08.2021 07:35

V KC Kláštor vznikne coworkingové centrum, bude prvým v meste


Ilustračná snímka (tasr)


V priestoroch Kultúrno-kreatívneho centra (KC) Kláštor v Rožňave otvoria v septembri prvé coworkingové centrum v rámci mesta. Priestor poskytne obyvateľom mesta i jeho návštevníkom pracovné zázemie, ale i možnosti na vzájomné prepájanie sa a zdieľanie skúseností.


"Podobný priestor doteraz v meste chýbal. Jeho poslaním je poskytnúť krátkodobé či dlhodobé pracovné a kreatívne prostredie nielen domácim Rožňavčanom, ale aj návštevníkom mesta a Gemera," za KC Kláštor informovala Katarína Bajzíková.      

V priestoroch bývalého františkánskeho kláštora v centre mesta sa už nachádza kaviareň, tá však nemusí byť vždy vhodným priestorom pre pracovné aktivity. "Co-work im to chce poskytnúť. V spoločnom priestore sa navyše môžu stretávať s ďalšími a zdieľať svoje skúsenosti, či načerpať nové inšpirácie,” vysvetlila Bajzíková. Ako dodala, vznik centra má priniesť i príležitosť prepojiť zaujímavých ľudí, ktorí sa aktívne podieľajú na rozvoji Rožňavy a Gemera.      

Kultúrno-kreatívne centrum Kláštor vzniklo v roku 2016 po tom, ako skupina nadšencov začala premieňať budovu kláštora na miesto, ktoré by žilo kultúrou a umením. V súčasnosti sa tu organizujú rôzne koncerty či diskusie, v priestoroch sa nachádza i kaviareň a kníhkupectvo. Centrum ponúka aj ubytovacie priestory, v kláštore tiež oživili krajčírsku dielňu, ktorej cieľom je šiť pre slovenské značky pomalej udržateľnej módy.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2020
Na Liptove opäť viac lyžovačky
V mestskej časti Liptovského Mikuláša v Demänovej, v smere do Jasnej, priamo v Demänová Rezort pribudlo nové centrum, ktoré ponúka jeden nenáročný svah s dvomi vlekmi, uzavretú zónu pre najmenších, večerné osvetlenie aj doplnkovú lyžiarsku infraštruktúru.
viac
03.03.2020
Mesto vybuduje vďaka eurofondom nové komunitné centrum
V podtatranskom mestečku Spišská Belá začnú čoskoro s výstavbou komunitného centra. Zámer schválili tamojší poslanci ešte v máji 2018.
viac
31.03.2020
Nevyužívaný objekt obec prestavia na komunitné centrum
V Senohrade v okrese Krupina prestavajú staršiu obecnú budovu na komunitné centrum. Projekt sa má realizovať vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje. Výška poskytnutého príspevku je 237 123 eur.
viac
25.07.2020
Rekonštrukcia Istropolisu by mala zohľadniť aj budúcu vlakovú stanicu Filiálka
Po tom, ako majiteľ Istropolisu predstavil projekt nového kultúrno-spoločenského centra, bratislavská župa navrhuje v projekte zohľadniť aj budúcu železničnú stanicu Filiálka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %