Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
15.03.2024 03:10

V Kokave nad Rimavicou plánujú začať s výstavbou obecnej telocvične


Ilustračná snímka: obec Kokava nad Rimavicou


V Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár plánujú v tomto roku začať s očakávanou výstavbou obecnej telocvične a fitnescentra. Objekt, ktorý v obci s vyše 2700 obyvateľmi dlhodobo chýbal, vyrastie v areáli futbalového ihriska. TASR to povedal starosta Ján Chromek.


Stavbu budú financovať z prostriedkov miestnej akčnej skupiny a z vlastných zdrojov. Celkové náklady sú vyše 300.000 eur. Podľa starostu pôvodne mali stavať v areáli starej základnej školy, nakoniec sa však rozhodli pre športový areál. "Chceme to mať všetko na jednom mieste. Je tam fitnes ihrisko, detské ihrisko. V exteriéri máme ľadovú plochu, futbalové ihrisko," objasnil s tým, že súčasťou novej stavby budú aj pánska a dámska sauna.         

Dodal, že z väčšiny obcí na juhu stredného Slovenska sa vytrácajú mladí ľudia, pretože sa odsťahujú za prácou. "Napriek tomu je však u nás mladých dosť, generačná krivka sa pohla smerom hore a je záujem aj o oddychové centrum," vysvetlil.         

V uplynulých rokoch bola v Kokave nad Rimavicou najväčšia investícia do rekonštrukcie a modernizácie materskej školy. Stavbu za takmer 150.000 eur financovala samospráva z príspevku zo štátneho rozpočtu a z vlastných prostriedkov. Rozšírením objektu o jednu triedu sa zvýšila kapacita o 16 detí. Aktuálne je tak schopná pojať 67 predškolákov. "Obci to stačí, malo by to stačiť na ďalšie roky," zhrnul. Základná škola má približne 230 žiakov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2018
Kokava nad Rimavicou má svoju prvú monografiu, má 760 strán
Obec Kokava nad Rimavicou v okrese Poltár má svoju prvú monografiu. Kniha má 760 strán, rozdelených do piatich sekcií, pričom sa na nej podieľalo 56 autorov.
viac
22.07.2021
Zo starého kina budú nájomné byty
Staré kino z konca 30. rokov uplynulého storočia prestavajú v Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár na nájomné byty. Náklady na novú 11-bytovku by mali dosiahnuť takmer jeden milión eur.
viac
08.06.2022
V Kokave nad Rimavicou budú mať obecnú telocvičňu
V Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár chcú tento rok začať so stavbou obecnej telocvične a fitnesscentra. Objekt, ktorý v obci s približne 2750 obyvateľmi dlhodobo chýba, má vyrásť v areáli futbalového ihriska.
viac
03.08.2023
Účastníkov jazdy Sklárskym expresom bude sprevádzať postava grófa Forgáča
Historická postava grófa Antona Forgáča bude sprevádzať cestujúcich, ktorí sa v sobotu (5.8.) vydajú na cestu po železnici Sklárskym expresom zo Zvolena do Kokavy nad Rimavicou a späť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %