Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.05.2016 11:05

V Košiciach vyrástol tretí zimný štadión


Zdroj: (tasr).


Nový zimný štadión Aréna Sršňov postavili na sídlisku Košického vládneho programu (KVP) v blízkosti Základnej školy Drábov. Vybudoval ho súkromný investor, ktorý si pozemky od mesta prenajal na 30 rokov.


Po Steel Aréne a Crow Aréne je to tretí zimný štadión v meste.      

"Myšlienka vybudovania zimného štadióna vznikla už pred šiestimi rokmi, keď sme boli navštíviť pána Gáboríka v Trenčíne, ktorý nám veľmi rád poukazoval svoj štadión. Inšpirovali sme sa a podarilo sa nám to dotiahnuť do konca. Dnes môžeme povedať, že spúšťame ľadovú plochu," uviedol Marek Mergleský z košickej spoločnosti FLM, s.r.o.      

Ako tvrdí, keď začínali s projektom, bol v Košiciach len starší štadión Lokomotívy. Dnes ich je už podľa jeho slov viac. "Napriek tomu si myslím, že nebude problém s obsadenosťou ľadu. Vieme ponúknuť ľadovú plochu základným a materským školám, záujemcom z radov klubov, športovej verejnosti aj ľuďom tu z okolia sídliska KVP. Projekt výstavby zimného štadióna nás vyšiel na 2 milióny eur," priblížil Mergleský.      

V interiéri štadióna osadili fotografie z histórie slovenského a československého hokeja. "Vo vstupnej hale máme zavesené fotografie z 30. rokov minulého storočia," uviedol Mergleský.      

Súčasťou areálu je i multifunkčné ihrisko. "Myšlienka od začiatku celého projektu bola prepojiť hokejbal s hokejom a hľadali sme na to aj vhodný pozemok. Hokejbalové ihrisko je momentálne vo výstavbe, plánujeme ho dokončiť v auguste tohto roka. Budeme radi, ak od septembra vrátime do Košíc po približne desiatich rokoch slovenskú hokejbalovú extraligu mužov aj detí," dodal Mergleský.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión
Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.
viac
25.08.2020
Mesto zrekonštruuje ľadovú plochu na zimnom štadióne
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Liptovskom Mikuláši podporili na ostatnom zasadnutí návrh na financovanie rekonštrukcie ľadovej plochy na mestskom zimnom štadióne. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej by mala rekonštrukcia stáť celkovo 452 000 eur.
viac
27.08.2020
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie. Rekonštrukciu svetidiel za viac ako 46 000 eur sčasti zabezpečili Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) a financovali ju zo svojho rozpočtu. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
22.02.2021
Nová tréningová hokejová hala bude stáť viac ako 4,7 milióna eur
Do konca tohto roka chce mesto Poprad postaviť modernú tréningovú hokejovú halu, ktorá bude súčasťou tamojšieho zimného štadióna.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %