Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
21.12.2021 08:00

V Lamači opravujú výtlky špeciálnou ekologickou technológiou


Snímka zdroj: (MsÚ Lamač).


V bratislavskej mestskej časti Lamač opravujú výtlky špeciálnou ekologickou technológiou.


Prístroj s infražiarením sa po nahriatí priloží na asfalt, ktorý do 15 minút rozpustí. Po premiešaní starého asfaltu s novým sa povrch uhladí, prejde sa po ňom valcom a prakticky okamžite po tomto zásahu môžu po mieste prechádzať autá aj chodci.

"To znamená, že sa vo veľkej miere využíva recyklát z pôvodnej vozovky. Vďaka tomu odpadávajú náklady na nový asfalt, frézovanie, zvýšený hluk, prašnosť a celkový diskomfort obyvateľov bývajúcich v blízkosti," priblížil starosta Lamača Lukáš Baňacký. Táto technológia je podľa jeho slov nielen lacnejšia a ekologickejšia, ale umožňuje aj prácu v horších poveternostných podmienkach, a to až do mínus desiatich stupňov Celzia.

V Lamači začali s postupnou opravou výtlkov v decembri. Práce sú rozdelené na dve etapy. Do konca tohto roka sa mestská časť zamerala na výtlky na cestách a chodníkoch v centrálnej časti Lamača, ako aj na Ledinách, Studenohorskej ulici a na ulici Pod Zečákom.

"Počas druhej etapy, ktorá sa začne už v novom roku, sa sústredí na rozsiahlejšie opravy, do ktorých spadá Cesta na Klanec, Vysokohorská ulica, chodníky pri Dome seniorov Na barine a ďalšie," spresnila samospráva s tým, že samozrejmosťou je aj dokončenie Zlatohorskej ulice, ktorá už viac ako rok prechádza premenou. Jej súčasťou je výmena vodovodu, plynovodov a oprava kanalizácie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2018
Hlavné mesto začína po zime opravovať prvé úseky ciest v Bratislave
Bajkalská a Dolnozemská sú prvé dva úseky, ktoré začína opravovať hlavné mesto. Z harmonogramu opráv na rok 2018 ide o dva najdlhšie úseky. Dolnozemskú v úseku od okružnej križovatky s Panónskou po odbočku na Kutlíkovu, a to všetky jazdné pruhy v oboch smeroch začalo mesto opravovať 3. apríla.
viac
04.05.2020
Pri oprave výtlkov budú po novom využívať infražiariče
Výtlky na miestnych komunikáciách v Liptovskom Hrádku budú zamestnanci odboru technických služieb po novom opravovať pomocou infražiaričov. Mesto o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.
viac
15.04.2021
V Bratislave spustili opravu vinohradníckej cesty k horárni Krasňany
V Bratislave spustili opravu vinohradníckej cesty k rekreačnému areálu Horáreň Krasňany.
viac
18.06.2021
Od pondelka začnú opravovať most nad Panónskou, obmedzí to dopravu
V Bratislave začnú od pondelka 21. júna opravovať most nad Panónskou cestou - nadjazd k Budatínskej ulici v Petržalke. Nájazdy a zjazdy na most budú uzavreté počas realizácie všetkých troch etáp.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %