Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
22.09.2021 12:45

V Lamači otvoria v stredu nové zberné miesto na odpad


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavské noviny


Areál na ulici Pod násypom v blízkosti križovatky s Hodonínskou ulicou má byť v prevádzke celoročne, v prvom období od spustenia bude otvorený v skúšobnom režime tri dni v týždni – v pondelok, stredu a sobotu.


"Zberné miesto by malo postupne nahradiť jarné a jesenné pristavovanie veľkokapacitných kontajnerov," objasňuje mestská časť. Od 22. septembra budú umiestnené v areáli tri kontajnery – jeden na biologicky rozložiteľný odpad a ďalšie dva na klasický objemný odpad z domácností. "Odovzdať tu môžu Lamačania aj drobný elektroodpad, papier, plast, tabuľové a obalové sklo, jedlé oleje, jedlé tuky. To všetko na základe vypísaného zberného lístka," upozornila samospráva.       

Avizuje, že postupne by mala v areáli pribudnúť váha na váženie odpadu, nádoby na umiestňovanie malého stavebného odpadu do jedného kubického metra, rovnako sa na toto miesto presunie zber papiera.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2019
V Šebešťanovej otvoria od 1. júna nové zberné miesto
Považskobystrická samospráva otvorí 1. júna v mestskej časti Šebešťanová nové zberné miesto, kde môžu obyvatelia odovzdávať nadrozmerný odpad, drobný stavebný odpad, konáre a elektroodpad.
viac
16.07.2020
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery, ktoré v týchto dňoch pribudli na sídlisku Západ a sídlisku Východ. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.
viac
07.05.2021
Bratislavská župa dnes otvorí ďalšie očkovacie miesto
Po spustení očkovania v Poliklinike Karlova Ves a Národnom futbalovom štadióne bude Bratislavský samosprávny kraj (BSK) očkovať aj v Pezinku. Tretie očkovacie miesto župy vzniklo v Mestskej poliklinike Pezinok na Hollého ulici v ambulancii MUDr. Šimkovej.
viac
28.07.2021
V Dubnici nad Váhom vznikne zberné parkovisko pre dodávky a väčšie vozidlá
Zberné parkovisko sa samospráva rozhodla situovať na parkovisko pri workoutovom ihrisku na sídlisku Pod kaštieľom. Okrem dodávok a nákladných vozidiel tu budú parkovať aj autobusy, naďalej však bude ponechaná možnosť parkovania aj pre osobné vozidlá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %