Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.01.2018 05:19

V Leviciach plánujú spustiť osvetovú kampaň na podporu separovania odpadu


Ilustračná snímka.


Levická radnica chce v priebehu roka 2018 rozbehnúť osvetovú kampaň, pomocou ktorej bude obyvateľom mesta vysvetľovať prínosy separovania odpadu.


Mesto plánuje získať na kampaň nenávratný finančný príspevok z Ministerstva životného prostredia SR. Jeho maximálna výška je 200 000 eur, spolufinancovanie mesta by bolo v hodnote 10 000 eur.

Ako sa v projektovom zámere uvádza, mesto Levice chce do roku 2025 zvyšovať osvetu zameranú na širokú verejnosť. „Obsahom kampane je presviedčať cieľovú skupinu o tom, že separovanie komunálneho odpadu chráni naše súčasné životné prostredie a vytvára podmienky pre zdravý a spokojný život našich detí v krajine, ktorá nie je zaplavená odpadkami,” informovala radnica.    

Cieľovou skupinou projektu budú obyvatelia Levíc, ale aj rôzne súkromné i verejné inštitúcie. Kampaň chce radnica robiť hlavne prostredníctvom animovaného spotu a informovaním v regionálnych médiách a na webovej stránke mesta.       

Deti a školskú mládež plánuje magistrát osloviť pomocou komiksu alebo omaľovánky. „Tie budú vizuálne a tematicky prepojené s animovaným spotom a šírené prostredníctvom škôl. Počas prvej vlny kampane sa budú vydávať aj informačné letáky a tematické 3D magnetky,” konštatuje sa v projektovom zámere.

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2017
V mestskej časti Turá Lúka zmenili systém zberu separovaného odpadu
V centrálnej zóne myjavskej mestskej časti Turá Lúka zmenili systém zberu separovaného odpadu. Doterajšie kontajnery nahradili od začiatku roka plastové vrecia.
viac
24.05.2017
V Opatovciach nad Nitrou vybudujú zberný dvor z fondov EÚ
Zvýšenie intenzity a zefektívnenie systému triedeného zberu odpadu chce vybudovaním zberného dvora dosiahnuť samospráva Opatoviec nad Nitrou (okres Prievidza).
viac
28.06.2017
Rok odpadového zákona priniesol prvé výsledky v podobe lepšieho triedenia
„Komunálny odpad sa dnes na Slovensku triedi, zbiera, zváža, dotrieďuje, recykluje a zhodnocuje,“ konštatuje Hana Nováková, generálna riaditeľka spoločnosti ENVI - PAK.
viac
18.07.2017
V Leviciach odmeňovali substrátom za triedenie odpadu
V priebehu júla si môže levická domácnosť rodinného domu, ktorá triedi komunálny odpad, vyzdvihnúť 50-litrové vrece substrátu s aktívnym humusom. Podmienkou však bolo, aby počas vývozu triedeného zberu od 26. do 30. júna, „vyložila“ pred dom aspoň jedno vrece plastov, papiera alebo skla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %