Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
04.02.2018 07:35

V Liptovskom Mikuláši obnovia dve hasičské zbrojnice


Ilustračná snímka.


V Liptovskom Mikuláši obnovia dve hasičské zbrojnice v mestských častiach Liptovská Ondrašová a Bodice. Mestu sa podarilo na ich rekonštrukciu získať externé zdroje od ministerstva vnútra.


V Liptovskej Ondrašovej je projekt zameraný na rekonštrukciu strechy a prístavbu garáže pre hasičskú cisternu a hasiacu techniku. V Bodiciach tiež zrekonštruujú strechu, garáže a vnútorné priestory pre techniku a uloženie výstroja.

„Projekt má tiež zvýšiť akcieschopnosť požiarneho zboru, zvýšiť komfort vzdelávania a výcviku členov dobrovoľného hasičského zboru mesta či zlepšiť podmienky skladovania výstroja a výzbroje. Súčasťou je vybudovanie hygienických a sociálnych priestorov podľa súčasných hygienických noriem a potrieb zasahujúcich hasičov,“ vysvetlil primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Radnica získala na obnovu bezmála 60-tisíc eur, spoluúčasť mesta predstavuje približne 10-tisíc eur. Projekt by mali zrealizovať v tomto roku.

Autor: Viktória Čapčíková


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2016
Stoličné dni tento rok pripomenú príbeh mesta
Prvá písomná zmienka o Liptovskom Mikuláši pochádza z 8. mája 1286. Tohtoročné Stoličné dni (16. – 18. júna) sa budú niesť v duchu minulosti a pri príležitosti 730. výročia prvej zmienky o meste si budú obyvatelia i návštevníci pripomínať príbeh mesta.
viac
10.11.2016
Proti čiernym skládkam pomôžu nové fotopasce
Do boja proti čiernym skládkam nasadí liptovskomikulášska a žilinská samospráva fotopasce.
viac
20.10.2017
Tatranský kamzík prinesie množstvo amatérskych snímok aj workshopy
V poradí 26. ročník najstaršej slovenskej medzinárodnej tematickej súťaže Tatranský kamzík 2017 sa koná v týchto dňoch v Liptovskom Mikuláši. Podujatie prinesie okrem množstva zaujímavých amatérskych snímok aj workshopy určené nielen pre filmárov a študentov.
viac
08.06.2020
Dobrovoľní hasiči dostali cisternu, mesto im postaví aj garáž
Dobrovoľní hasiči z liptovskomikulášskej mestskej časti Liptovská Ondrašová budú pri zásahoch využívať novú hasičskú cisternu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %