Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
26.04.2024 11:05

V Lomnickom sedle napadlo 20 cm snehu, opäť sa tam bude lyžovať


Ilustračná snímka: TatryPortal.sk


Lyžiari majú pred sebou ďalší víkend, ktorý môžu stráviť na lyžiach. Ochladenie a sneženie z uplynulých dní zabezpečili stále dobré podmienky na jarnú lyžovačku.


Hovorca prevádzkovateľa stredísk v Tatrách Marián Galajda informoval, že okrem Jasnej otvorí svoje brány počas nadchádzajúceho víkendu aj lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici.         

"Vo Vysokých Tatrách bude v prevádzke najvyššie položená zjazdovka v Lomnickom sedle, na ktorej sa nachádza ešte stále viac ako meter snehu. Aj tam v uplynulých dňoch vďaka ochladeniu pribudlo takmer 20 centimetrov nového snehu, ktorý pomôže ešte lepšie pripraviť zjazdovku na víkendovú prevádzku," uviedol Galajda.         

Lyžiari aj turisti majú vo Vysokých Tatrách k dispozícii lanovky z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso a v prevádzke bude aj visutá lanová dráha na Lomnický štít. Peší návštevníci môžu využiť aj pozemnú dráhu zo Starého Smokovca na Hrebienok či lanovku zo Štrbského Plesa na Solisko.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.12.2017
Lyžovačku v Lomnickom sedle si lyžiari tento rok užijú skôr
Vo Vysokých Tatrách v posledných dňoch napadlo dostatok prírodného snehu, a preto si už od soboty 9. decembra užijú milovníci lyžovania prvú lyžovačku premiérovo z Lomnického sedla.
viac
25.01.2018
Karneval na svahu
Aj túto zimnú sezónu to na Fačkovskom sedle ožije.
viac
12.01.2019
Lyžovať sa dá už aj z Lomnického sedla
Keďže je v slovenských veľhorách bohatá nádielka prírodného snehu, záujemcovia môžu od soboty lyžovať premiérovo už aj z Lomnického sedla. Na 1240 metrov dlhej zjazdovke v Lomnickom sedle je aktuálne 150 centimetrov snehu a podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré.
viac
26.01.2023
Na Liptove sa lyžuje vo všetkých strediskách, snehu je dostatok
Na Liptove sa aktuálne lyžuje vo všetkých tamojších strediskách. Upravené sú aj trasy na bežecké lyžovanie. Informovala o tom Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov s tým, že ich stav pravidelne monitorujú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %