Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
13.12.2017 03:35

V Lučenci pribudlo nové námestie a sedem ulíc


Radnica Lučenec.


Nové námestie a sedem nových ulíc pribudlo v Lučenci na základe rozhodnutia mestských poslancov, ktorí na svojom decembrovom zasadnutí schválili nové všeobecne záväzné nariadenie mesta o určení názvu ulíc a verejných priestranstiev.


Návrhy pomenovaní novovzniknutého námestia a ulíc mala na starosti dočasná názvoslovná komisia mesta, vyjadriť sa však mohla aj verejnosť.

"Navrhované názvy ulíc a verejného priestranstva boli dané na širokú diskusiu prostredníctvom mestských novín. Fyzické osoby a právnické osoby sa k návrhu mali možnosť vyjadriť do konca októbra 2017. K uvedenému termínu nebol doručený ani jeden návrh, podnet, pripomienka," uvádza komisia vo svojej správe s tým, že pri výbere názvov brala okrem iného zreteľ na miestne označenie územia v minulosti.       

Prvým novým priestranstvom je Radničné námestie, ktoré vzniklo revitalizáciou priestoru pri nedávno zrekonštruovanej historickej radnici na Ulici Dr. Herza. Sedem nových ulíc sa nachádza v rôznych lokalitách mesta, vrátane mestských častí Opatová a Malá Ves. Ich názvy sú Ulica Ladislava Novomeského, Rybničná, Topoľová, Gaštanová, Agátová, Tulipánová a Na jazerách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2017
IV. Konferencia policajných historikov
Klub policajnej histórie Lučenec, Slovenská policajno-historická spoločnosť, Mesto Lučenec, Slovenská sekcia IPA Vás pozývajú na IV. ročník Konferencie policajných historikov so zameraním na históriu bezpečnostných zložiek na území Slovenska.
viac
14.06.2017
Mesto sa vráti do čias Liptovskej stolice
Slávni župani, obyvateľstvo v dobových kostýmoch a dianie v Liptovskej župe spred 340. rokov zaplaví ulice Liptovského Mikuláša počas blížiacich sa Stoličných dní.
viac
29.11.2017
Na Mariánskom námestí v Žiline inštalujú novú vianočnú výzdobu
Mesto Žilina si pre svojich obyvateľov a návštevníkov pripravilo malé prekvapenie v podobe novej vianočnej výzdoby na Mariánskom námestí. Aktuálne prebieha jej postupné osádzanie a skúšanie.
viac
07.12.2021
Tri nové ulice v Michalovciach pomenovali po významných osobnostiach mesta
Tri novovzniknuté ulice v dvoch okrajových častiach mesta Michalovce ponesú názvy po významných osobnostiach mesta. Na svojom poslednom zasadnutí o tom rozhodlo mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %