Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.05.2020 03:22

V Medzilaborciach vybudovali ľadovú plochu aj napriek koronakríze


Ilustračná snímka.


Športový areál mesta Medzilaborce je od minulého týždňa bohatší o multifunkčnú ľadovú plochu. Úver vo výške 150 000 eur, ktorým investičnú akciu spolufinancovali, chce samospráva splatiť do konca tohto roka.


Ako povedal primátor Vladislav Višňovský, nenaplnenia tejto ambície sa neobáva aj napriek očakávaným nižším príjmom do mestskej pokladne v súvislosti s dopadmi pandémie nového koronavírusu.

„My sme šetrili práve vtedy, keď všetky ostatné mestá míňali. Šetrili sme neustále od môjho nástupu v roku 2014 a teraz šetriť nemusíme. Samozrejme, niektoré investície aj my pozastavíme, ale nemáme žiadne finančné problémy v súvislosti s koronavírusom a výpadkami daní,” vyjadril sa Višňovský.

Podľa jeho slov predstavovali celkové náklady na výstavbu multifunkčnej ľadovej plochy s rozmermi 20 krát 40 metrov, susediacou s futbalovým ihriskom, 373 000 eur, ďalších 60 000 eur stála rolba. Prešovský samosprávny kraj prispel na jej realizáciu sumou 100 000 eur, samospráva na projekt okrem úveru použila i vlastné zdroje. Financie na rolbu poskytlo ministerstvo financií po vlaňajšom výjazdovom rokovaní vlády v meste.

Ako Višňovský doplnil, ľadová plocha by mala miestnym školám i širokej verejnosti slúžiť, v závislosti od poveternostných podmienok, od novembra. „Myslím, že to bude prínos nielen pre mesto, ale i región,” uzavrel.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión
Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.
viac
19.06.2020
Do malaciek mieria ďalšie eurofondy vo výške 800 000 eur
Mesto Malacky bolo úspešné v ďalších dvoch žiadostiach o dotácie z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
19.10.2020
Príprava výstavby športovej ľadovej plochy pokračuje
Príprava výstavby multifunkčnej športovej plochy s prekrytím v meste Hriňová v Detvianskom okrese pokračuje. Projektovú dokumentáciu má samospráva pripravenú, v súčasnosti je verejné obstarávanie.
viac
22.02.2021
Nová tréningová hokejová hala bude stáť viac ako 4,7 milióna eur
Do konca tohto roka chce mesto Poprad postaviť modernú tréningovú hokejovú halu, ktorá bude súčasťou tamojšieho zimného štadióna.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %