Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
28.12.2018 03:35

V mestách budú dva ohňostroje a pod Urpínom aj bezplatná MHD


Ilustračný výrez plagátu


Banskobystričania a Brezňania sa rozlúčia so starým rokom a privítajú nový hneď dvoma ohňostrojmi.


Silvestrovské oslavy pod Urpínom sa začínajú o 23.00 h na Námestí SNP koncertom skupiny Nocadeň a oslavujúci sa môžu tešiť i na banskobystrickú kapelu Marlett. O polnoci vypukne ohňostroj.       

Na tom istom mieste ich čaká aj novoročný. Program v prvý deň roka 2019 odštartuje o 16.00 h pop muzikálové a pop operné trio TRJOF a predstaví sa tiež ženské husľové trio XPLOSION. Obyvateľom sa prihovorí primátor Banskej Bystrice Ján Nosko a o 17.00 h si už všetci 'vychutnajú' pyromuzikálny ohňostroj.       

Na Nový rok bude po celý deň MHD bezplatná a približne od 16. do 18.00 h práve z dôvodu konania tradičných osláv dopravca kapacitne posilní vybrané spoje.       

V Brezne sa silvestrovské oslavy na Námestí M. R. Štefánika začínajú od 22.30 h, zahrá a zaspieva Duo Mirka a Ondrej a po polnočnom ohňostroji bude mať príhovor primátor horehronského mesta Tomáš Abel. Ten obyvateľov osloví aj počas vítania nového roka, ktoré sa začína 1. januára od 15.00 h na rovnakom mieste. Program pre deti a dospelých ukončí druhý ohňostroj.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2019
Silvestrovské oslavy sú zrušené, aj peniaze z punču pôjdu do Prešova
Výťažok z Primátorského punča, ktorá sa uskutoční na Námestí SNP v Banskej Bystrici, nepôjde v tomto roku pre zariadenia a organizácie poskytujúce sociálne služby, ako je už každoročne zvykom. Poputuje do Prešova, ľuďom na Mukačevskej ulici, ktorých postihlo minulý týždeň nešťastie.
viac
13.08.2020
Návštevníci osláv SNP musia pre koronavírus počítať s obmedzeniami
Múzeum Slovenského národného povstania pripravuje dvojdňové (28. - 29. augusta) celoštátne oslavy 76. výročia Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici, ale pre opatrenia v súvislosti s ochorením COVID-19 musia návštevníci počítať s obmedzeniami.
viac
27.08.2022
Celoštátne oslavy 78. výročia SNP v B. Bystrici sa začnú o 11. hodine
Celoštátne oslavy 78. výročia Slovenského národného povstania (SNP) sa v Banskej Bystrici uskutočnia už tradične 29. augusta v areáli Múzea SNP. Očakáva sa zahraničná účasť prostredníctvom veľvyslanectiev a zastupiteľstiev z viac ako 35 krajín sveta.
viac
27.09.2022
B. Bystrica a Brezno pripravili v deň cestovného ruchu rôzne aktivity
Svetový deň cestovného ruchu si v utorok (27. 9.) už tradične pripomenie aj Banská Bystrica. Návštevníci Stredoslovenského múzea, Stredoslovenskej galérie, Thurzo - Fugger zážitkovej expozície a Hodinovej veže zaplatia v tento deň polovičnú cenu vstupného.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %