Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
02.12.2022 02:25

V meste bude po rokoch opäť fungovať stanica charity


Ilustračná snímka: (tasr).


V Žiari nad Hronom od štvrtka po niekoľkých rokoch opäť funguje stanica charity. Samospráva ju zriadila spoločne s terénnymi sociálnymi pracovníkmi, charita s oblečením a obuvou bude určená najmä pre ľudí v hmotnej núdzi a nízkopríjmové rodiny.


Uviedla to terénna sociálna pracovníčka Martina Marťušev Selecká.

Stanica charity sa bude nachádzať v budove mestských nájomných bytov na Ulici M. Chrásteka, naposledy v meste fungovala ešte v roku 2013. Samospráva v rámci jej zriadenia poskytla priestory či poličky na uskladnenie oblečenia a obuvi, prevádzku budú zabezpečovať terénni pracovníci.

Obyvatelia v hmotnej núdzi či nízkopríjmové rodiny budú môcť stanicu charity navštíviť každý pracovný deň do 9.00 h a nahlásiť terénnym pracovníkom svoje požiadavky. Výdaj oblečenia a obuvi sa bude uskutočňovať raz týždenne, a to vo štvrtok od 13.00 do 15.00 h.

Ľuďom v hmotnej núdzi môže darovaním vecí pomôcť aj verejnosť. "Potrebovali by sme zimné šatstvo a obuv pre deti. Vzhľadom na kapacitné priestory a na účelnosť výdaja šatstva prosíme darcov o čisté oblečenie v dobrom stave, bez poškodení, ktoré reálne môžeme odovzdať ďalej našim záujemcom," uviedla Selecká s tým, že darcovia by mali terénnych pracovníkov najskôr kontaktovať telefonicky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Počas jarmoku ukážu zrekonštruovanú časť Svätokrížskeho domu
Koncom týždňa sa v Žiari nad Hronom uskutoční tradičný jarmok. Počas jeho konania si budú môcť domáci ale aj návštevníci prezrieť aj hospodársku časť Svätokrížskeho domu, ktorú sa mestu podarilo tento rok zrekonštruovať.
viac
12.05.2021
Žiarčania si budú môcť staré oblečenie vymieňať v novom komunitnom centre
Obyvatelia mesta Žiar nad Hronom si budú môcť už čoskoro vymieňať staré oblečenie v novovznikajúcom ekologickom komunitnom centre.
viac
11.08.2023
Zrekonštruovanú krytú plaváreň plánuje mesto otvoriť v septembri
V meste Žiar nad Hronom bude po štyroch rokoch pre verejnosť opäť prístupná krytá plaváreň. Po rozsiahlej rekonštrukcii ju mesto plánuje oficiálne otvoriť v septembri, v súčasnosti sa v rámci projektu uskutočňujú už len dokončovacie práce.
viac
05.04.2024
Biskupský kaštieľ mesto komplexne zrekonštruuje
Biskupský kaštieľ v Žiari nad Hronom čaká komplexná rekonštrukcia. Mesto Žiar nad Hronom získalo na jeho obnovu dotáciu vo výške 4,2 milióna eur z plánu obnovy. S prácami chcú podľa žiarskeho primátora Petra Antala začať prakticky okamžite a ukončené by mali byť do konca roka 2025.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %