Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
28.09.2023 07:55

V meste bude pôsobiť mládežnícky parlament


Ilustračná snímka (TASR)


V Nitre bude pôsobiť mládežnícky parlament. Po žiackom školskom parlamente to bude druhá organizácia, ktorá bude partnerom samosprávy a bude zastupovať záujmy detí a mládeže v Nitre.


Ako uviedol viceprimátor Miloslav Špoták, kým žiacky parlament zastupuje žiakov základných škôl, úlohou Nitrianskeho mládežníckeho parlamentu je zastupovať stredoškolákov, teda mladých ľudí vo veku od 15 rokov. "Štatút pripravil jeho koordinátor spolu s prípravným výborom, s 11 mladými ľuďmi na základe inšpirácie z iných miest a v súlade so zákonom. Popisuje fungovanie Nitrianskeho mládežníckeho parlamentu, jeho orgány, členstvo, hlasovanie a ďalšie fungovanie. Spoločne majú informovať mládež o tom, čo sa deje v mestskej samospráve a zároveň byť prostredníkom medzi mestom a mladými ľuďmi," vysvetlil Špoták.         

Cieľom Nitrianskeho mládežníckeho parlamentu má byť zvyšovanie povedomia mládeže v rôznych témach, podporovanie osobného rozvoja mladých a predovšetkým zastupovanie ich záujmov v meste. Okrem toho bude organizovať aj svoje vlastné podujatia. "Bude zastrešovať staršiu mládež, ideálne všetky stredné školy, ktorých máme na území mesta približne 18. V rámci spolupráce mladých tam môže byť zástupca žiackeho školského parlamentu, ale aj zástupcovia dvoch akademických senátov vysokých škôl," doplnil Špoták.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2020
Koronavírus ovplyvňuje aj čerpanie grantov na verejnoprospešné projekty
Grantový program Mením Moje Mesto financovaný z participatívneho rozpočtu mesta Nitra už pozná víťazné projekty. Rozhodla o nich verejnosť hlasovaním od 16. marca do 15. apríla.
viac
04.08.2020
Radnica počíta s výpadkami na dani z nehnuteľností a tiež pri dani za ubytovanie
Pre nitriansku mestskú pokladnicu to znamená menej o zhruba 14,9 percenta plánovaných príjmov. Na tomto výpadku sa podieľajú najmä právnické osoby a fyzické osoby - podnikatelia, ktorých najviac zasiahla pandémia COVID – 19.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
09.06.2021
Turisti môžu využiť ponuku letných prehliadok Nitry i zoborských vrchov
Turisti a návštevníci Nitry môžu už najbližší víkend využiť ponuku na pešie i cyklistické potulky mestom a zoborskými vrchmi. Prvá bezplatná prehliadka s názvom S batohom po nitrianskych kopcoch predstaví 12. júna geologické zaujímavosti zoborských vrchov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %