Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
08.02.2024 01:00

V meste budú fašiangové hody, atrakciou bude stroj na pečenie prasaťa


Pochovávanie basy. Snímka zdroj: mesto Strážske


Mesto Strážske pripravuje pre obyvateľov vo štvrtok (8. 2.) na Námestí A. Dubčeka fašiangové hody. Súčasťou bude kultúrny program aj zabíjačkové špeciality. Primátor Strážskeho Patrik Magdoško pre TASR uviedol, že jednou z hlavných atrakcií bude nový stroj na pečenie prasaťa.


"Stroj sme vyrobili svojpomocne a financovanie materiálu sme zabezpečili z dobrovoľných príspevkov získaných počas prevádzky mestského klziska," zdôraznil primátor. "Chceme obyvateľom mesta poskytnúť autentický zážitok, preto sme sa rozhodli pre manuálny stroj na pečenie prasaťa," dodal. Návštevníci budú mať možnosť ho obsluhovať.         

Okrem tohto stroja pracovníci mestského podniku vďaka príspevkom vyrobili aj samostatné búdky, ktoré budú samospráve slúžiť na podávanie občerstvenia počas rôznych podujatí organizovaných samosprávou.

Počas fašiangových hodov vystúpia žiaci miestnych základných a materských škôl, centra voľného času a základnej umeleckej školy. Chýbať nebudú tradičné tance, piesne a prezentácie ľudových fašiangových zvykov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.07.2016
Radnica zriadila okružné jazdy mestom vo vyhliadkovom autobuse
Návštevníci Prešova môžu počas letných prázdnin spoznať mesto aj z pohodlia klimatizovaného autobusu.
viac
08.11.2017
V piatok začnú v Bratislave obľúbené Svätomartinské dni
Svätomartinské dni, ktoré spájajú staromestské Martinské hody so Sviatkom mladého vína, sa budú konať od piatka 10. novembra do nedele 12. novembra na Rudnayovom námestí, Primaciálnom námestí a v Zichyho paláci. Súčasťou trojdňového programu bude aj viacero aktivít a predstavení pre deti.
viac
25.07.2019
Nitra sa vracia k oslavám staromestských hodov i dožiniek
Mesto Nitra sa po dlhom čase vracia k oslavám staromestských hodov, ktoré budú spojené s dožinkami. V sobotu 17. augusta prejde centrom mesta dožinkový sprievod. Na námestí sa uskutoční hodová tancovačka s verejnou školou miestnych tancov a chýbať nebude ani škola pečenia „nitránskych lokší“.
viac
08.08.2022
Hody ponúknu blší trh, dychovku i púť k Nanebovzatej Panne Márii
Polovica augusta v Prievidzi bude opäť patriť tradičnému hodovaniu. Prievidzské hody 13. a 14. augusta ponúknu prehliadku dychových hudieb či blší trh, tradičný program pripravila i prievidzská farnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %