Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
19.01.2024 01:05

V meste niekto vytvoril nelegálne skládky s viac ako troma tonami odpadu


Ilustračná snímka Odpady-portal


V podtatranskom meste Svit niekto vytvoril dve nelegálne skládky so stovkami kilogramov odpadu. Informovala o tom samospráva na webovej stránke, zároveň žiada obyvateľov o pomoc pri stotožnení páchateľov.


Obe skládky nahlásili v priebehu januára na Štúrovej ulici. Jednu objavili pri garážach v smere k čistiarni odpadov približne s 2,4 tony stavebného odpadu a druhú taktiež pri garážach v blízkosti "Kopčeka" takmer s tonou odpadkov. "Polícia hľadá páchateľov, preto žiadame obyvateľov, aby jej poskytli informácie s cieľom ich odhalenia," uvádza mesto. Odstránenie skládok si podľa samosprávy vyžiadalo stovky eur, ktoré šli z peňazí daňových poplatníkov.         

Mesto zároveň žiada obyvateľov, aby zvýšili pozornosť a ohlásili podozrivé osoby alebo vozidlá, ktoré sa pohybujú predovšetkým v odľahlých lokalitách. "Taktiež chceme požiadať, pokiaľ občania disponujú kamerovými záznamami, aby ich poskytli teraz alebo v budúcnosti orgánom činným v trestnom konaní," dodáva radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2020
Dobrovoľnícke podujatie Naše mesto prináša viac ako 140 aktivít
Čistenie povodia Malého Dunaja, čistenie lesíka, zbieranie odhodených odpadkov či likvidácia nelegálnych skládok.
viac
06.05.2021
Mesto Michalovce sa borí s nelegálnymi skládkami
Samospráva mesta Michalovce odhalila počas apríla na svojom území 18 lokalít s nelegálnymi skládkami prevažne bežného komunálneho odpadu.
viac
12.07.2021
V Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú aj do väčších skládok
V bratislavskej Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú po menších smeťozberoch aj do väčších nelegálnych skládok na okraji mestskej časti, kde je potrebné pristaviť veľkokapacitný kontajner.
viac
09.12.2021
ZMOS navrhuje, aby nelegálne skládky odpadov odstraňovali nezamestnaní
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) navrhuje, aby nezamestnaní v rámci aktivačných opatrení odstraňovali v obciach a mestách nelegálne skládky odpadov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %