Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
07.04.2022 03:20

V meste pribudli nové nádoby na biologicky rozložiteľný odpad


Snímka zdroj: (Mesto Stará Ľubovňa).


Na území mesta Stará Ľubovňa pribudli desiatky nových špeciálnych hnedých nádob na biologicky rozložiteľný kuchynský odpad. Radnica na webovom sídle informovala, že nádoby rozmiestnili v tých častiach mesta, kde doteraz chýbali.


"V súčasnosti je v jednotlivých častiach dohromady 185 kusov 120-litrových nádob v lokalitách so zástavbou rodinných domov a ďalších 68 kusov 240-litrových v uliciach s bytovými domami. Frekvencia vývozu je raz týždenne, každý štvrtok, okrem zimných mesiacov január, február, december, keď je vývoz v dvojtýždňovom cykle," informuje mesto.

Samospráva zároveň upozorňuje, že do nádob je potrebné vhadzovať zvyšky zeleniny a ovocia, staré pečivo, zvyšky jedla či vrecúška od čaju, výluh z kávy, filtre z kávovarov aj zamastený papier od potravín. Biologicky rozložiteľný odpad je potrebné vhadzovať nezabalený, respektíve zabalený len v novinových alebo letákových papieroch, nie v mikroténových vreckách.

"Počet nádob a rozmiestnenie nie je konečné, bude sa upravovať podľa vyhodnotenia počas roka, využiteľnosti a nárokov v jednotlivých lokalitách mesta," uzatvára radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.07.2020
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery, ktoré v týchto dňoch pribudli na sídlisku Západ a sídlisku Východ. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.
viac
10.08.2020
Prešov plánuje zber bioodpadu od júla budúceho roka
Mesto Prešov považuje za reálne začať so separovaním kuchynského bioodpadu od januára 2021 tak, aby systém fungoval plynulo.
viac
18.01.2021
V meste už rozmiestnili nádoby na rozložiteľný kuchynský odpad
Pri bytových domoch v Liptovskom Hrádku v piatok pribudli hnedé nádoby na biologicky rozložiteľný kuchynský odpad. Umiestniť ich tam dala samospráva.
viac
18.10.2022
V meste pribudli uzamykateľné stojiská na komunálny odpad
V meste Stará Ľubovňa pribudli ďalšie uzamykateľné stojiská na komunálny odpad. Tamojšia samospráva aj takýmto spôsobom pokračuje v budovaní infraštruktúry na úseku odpadového hospodárstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %