Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
05.02.2020 03:05

V meste pribudnú nové wifi zóny s bezplatným internetom


Ilustračná snímka leviceonline.sk


V Leviciach pribudne už čoskoro desať nových bezplatných wifi zón. Mesto ich vybuduje v rámci projektu Wifi pre Levice, na ktorý získalo z fondov Európskej únie takmer 14-tis. eur.


V súčasnosti je verejnosti k dispozícii bezplatná wifi zóna v centre mesta na Námestí hrdinov. Nové prístupové body vzniknú na ďalších frekventovaných miestach, zriadené budú predovšetkým v blízkosti kultúrnych domov, v parkoch, pri kultúrnych pamiatkach a rekreačných zariadeniach i na ďalších miestach, kde sa koncentruje väčší počet ľudí.

Prístupové body poskytnú bezplatné pripojenie k širokopásmovému internetu s minimálnou rýchlosťou 30 Mbit/s. "Všetky sa budú identifikovať ako WiFi pre Teba a po úspešnom pripojení sa každému užívateľovi zobrazí ako uvítacia stránka www.levice.sk. Budované prístupové body sa budú inštalovať úplne nanovo. Momentálne prebieha kontrola verejného obstarávania a po jej úspešnom ukončení sa môže projekt zrealizovať,“ informovala radnica.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2019
Prístup k internetu môžu bezplatne využívať obyvatelia aj návštevníci
Dolnokubínska samospráva vybudovala wifi zóny na troch verejne prístupných miestach v meste. Bezplatné internetové pripojenie je obyvateľom a návštevníkom mesta k dispozícii na Hviezdoslavovom námestí, v Parku Martina Kukučína a na Námestí slobody.
viac
01.12.2020
Podľa prieskumu ZMOS mobilný internet nie je samozrejmosťou
Združenie miest a obcí Slovenska pozná výsledky prieskumu zameraného na internetizáciu samospráv. Odkrýva realitu verejných wifi zón a napovedá, aké ponuky prichádzajú mestám a obciam.
viac
13.01.2021
V Šali pribudli nové zóny s bezplatným internetom
V Šali pribudli nové wifi zóny, v ktorých môže verejnosť bezplatne využívať vysokorýchlostný internet. Mesto na ich vybudovanie získalo financie z operačného programu Integrovaná infraštruktúra.
viac
10.04.2021
V Šali pribudli nové wifi zóny s bezplatným internetom
Na verejných priestranstvách v Šali pribudli nové zóny s bezplatným pripojením na internet. Vysokorýchlostný internet môže verejnosť využívať aj na najfrekventovanejších zastávkach počas čakania na autobus.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %