Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
17.07.2020 05:15

V meste sa aj tento rok uskutoční séria kultúrnych podujatí


Plagát.


Kultúrne leto v Senici odštartovalo uplynulú nedeľu prvým podujatím zo série podujatí Nedeľné kultúrne večery, keď sa o program postarali žiaci Základnej umeleckej školy v Senici. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


Dejiskom prázdninových Nedeľných kultúrnych večerov v Senici, ktoré sa začínajú vždy o 19.00 h, je malý amfiteáter pri dome kultúry. „Najbližšie podujatie bude v nedeľu 19. júla, keď sa o podvečernú zábavu postará Potulné dividlo J+T s divadelnou komédiou pre malých aj veľkých divákov Táračky,” informovala Moravcová.

Celkovo je pripravených osem po sebe idúcich nedeľných kultúrnych večerov, väčšinou ide o koncerty kapiel a skupín hudobných žánrov, ako pop, rock'n'roll, country, rock, alternatívna i ľudová hudba. V programe dostali priestor predovšetkým domáci a regionálni umelci.

V sobotu 1. augusta sa uskutoční pivný festival Štramákfest, na ktorom mesto Senica organizačne participuje. „Ďalšie sobotné augustové popoludnie (16. 8.) mesto pripravilo vyslovene pre tých najmenších, ktorí sa môžu v parku od 17.00 h tešiť na Leto so šašom Fifom a Vierkou a veľa ďalších animačných aktivít pre deti,” doplnila hovorkyňa mesta Senica.

Okrem podujatí funguje počas leta v dome kultúry kino ako alternatíva zvyčajných prázdninových premietaní v amfiteátri.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2020
Turisti v meste zažijú divadelné večery aj tematické prehliadky
Divadelné večery, tematické prehliadky aj program pre rodiny s deťmi ponúka počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
27.06.2020
Leto na námestí bude patriť Kratochvíľkam či prechádzkam históriou
Námestie baníkov v Handlovej pokryjú počas júla a augusta prázdninové atrakcie. Letné podujatia pripravujú pracovníci domu kultúry aj s ohľadom na bezpečnosť v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
30.06.2020
Spestrite si nedeľu tradičnými kysuckými jedlami v Múzeu kysuckej dediny
Ak navštívite najbližšiu nedeľu  Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke, tak budete môcť ochutnať kysucké dobroty a zoznámiť sa s tým, ako žili naši predkovia. Počas dňa sa budú v múzeu pripravovať tradičné kysucké jedlá v rámci obľúbeného podujatia Kuchyňa starých materí.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %