Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
25.05.2022 07:45

V meste slávnostne otvorili novú florbalovú halu


Ilustračná snímka: (tasr).


V areáli Základnej školy T. J. Moussona v Michalovciach v utorok slávnostne otvorili novú florbalovú halu.


Výstavbu športoviska s celkovými finančnými nákladmi vo výške 575 000 eur podporil v rámci projektu Národný športový projekt Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) sumou 185 000 eur, zvyšok financovala samospráva z vlastných zdrojov. Prezident SOŠV Anton Siekel zároveň primátorovi Viliamovi Zahorčákovi udelil za významnú podporu rozvoja športu a športovej infraštruktúry historicky prvú Cenu prezidenta SOŠV. Informovala o tom vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Mária Stričková.

Jednopodlažná oceľová hala s pôdorysnými rozmermi 24 krát 44 metrov má výšku deväť metrov. Hlavný vstup upravený bezbariérovo vedie z existujúcej spevnenej plochy školského dvora. Objekt je s budovou školy prepojený spojovacou chodbou, čo umožňuje využívať existujúce školské šatne a hygienické zariadenia aj pre halu. Stavebné práce trvali osem mesiacov, ukončili sa koncom minulého roka. "Prednostne slúži michalovským florbalistom, prebiehajú tu tréningy, zápasy a turnaje, ale slúži aj na vyučovanie hodín telesnej a športovej výchovy, žiacke tréningy bedmintonu, vybíjanej či atletiky," doplnila Stričková.

Podľa Siekela je nová hala "moderným športoviskom", ocenil však aj celkový prístup samosprávy k budovaniu športovej infraštruktúry. "Cesta Michaloviec v oblasti športu je jednoznačným príkladom pre ostatných," skonštatoval.

Florbal sa v Michalovciach výraznejšie rozvíja od roku 2008, keď skupina nadšencov založila florbalový klub Eastern Wings. "V súčasnosti v klube trénujú kategórie mladšej a staršej prípravky, mladší žiaci, starší žiaci, dorastenci, juniori a tiež dievčenské kategórie," ozrejmila Stričková s tým, že zatiaľ najväčším úspechom klubu je prvenstvo juniorov v regionálnej lige v aktuálnej sezóne, čím si zabezpečili postup do extraligy Slovenska. Traja starší žiaci, traja dorastenci a dvaja juniori z michalovského klubu sú tiež reprezentanti Slovenska.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2018
Mystická sila shaolinských mníchov v Michalovciach
Program, ktorý shaolinskí mnísi ponúknu 24. februára 2018, oslovuje všetky vekové kategórie, od detí až po dospelých a zároveň potvrdzuje, že myseľ je schopná ovládať ľudské telo. Fascinujúce dve hodiny zároveň poskytnú prehľad o rozvíjaní najvýznamnejších kultúr v Číne.
viac
18.06.2021
Letnú turistickú sezónu začínajú na dolnom Zemplíne v nedeľu
Letná turistická sezóna sa na dolnom Zemplíne oficiálne začne v nedeľu 20. júla, kúpaliská v meste Strážske a obci Klokočov otvárajú svoje brány už v piatok.
viac
02.02.2022
Zimnú záhradu Zemplínskeho múzea otvorili pre verejnosť
Zimnú záhradu Zemplínskeho múzea (ZM) v Michalovciach, ktorá vlani podstúpila rozsiahlu rekonštrukciu, otvorili pre verejnosť.
viac
02.10.2023
V centre Michaloviec otvorili Connect Klub pre mladú generáciu
Psychológovia z občianskeho združenia (OZ) IPčko minulý týždeň otvorili na východe svoj piaty klub pomoci. Informoval o tom riaditeľ združenia Marek Madro.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %