Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.09.2022 08:25

V meste spustili pre Popradčanov bezplatnú MDH


Ilustračná snímka: (tasr).


Bezplatnú mestskú hromadnú dopravu (MHD) pre cestujúcich s trvalým bydliskom v meste spustili vo štvrtok v Poprade. Preprava bude pre Popradčanov bezplatná do konca tohto roka.


Obyvatelia s trvalým pobytom v meste si môžu aktivovať predplatný cestovný lístok "Cesta za zdravím" v novom infocentre na autobusovej stanici v Poprade. Aktivácia PCL je bez poplatku, podmienkou je nový typ dopravnej karty s fotkou vydávaný od decembra minulého roka. Informovala o tom Slovenská autobusová doprava (SAD) Poprad, ktorá MHD prevádzkuje. "Cesta za zdravím" umožní Popradčanom cestovať MHD výhodne po celý rok.

Mestskí poslanci schválili bezplatnú MHD od septembra do konca tohto roka na májovom zasadaní. Cieľom zmeny bolo podľa radnice v čo najväčšej miere eliminovať osobné motorové vozidlá, a tak prispieť k ekologizácii mesta, ako aj zvýhodniť samotných obyvateľov a pomôcť im zmierniť náklady na život. Mesto uvádzalo, že návrh platí pri súčasnej finančnej kondícii samosprávy a pokiaľ dôjde k jej zhoršeniu, so súhlasom dopravcu bude nútené pristúpiť k zmene tarifných podmienok, ako aj samotnej prevádzky MHD.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2022
Poslanci schválili bezplatnú MHD od 1. septembra
Mestskí poslanci v Poprade v stredu schválili bezplatnú mestskú hromadnú dopravu (MHD) od septembra. Čipovú kartu s fotografiou si cestujúci s trvalým bydliskom v meste budú môcť aktivovať za ročný poplatok desať eur v infocentre na autobusovej stanici.
viac
16.06.2022
K bezplatnej MHD pribudli zdieľané bicykle
K bezplatnej mestskej hromadnej doprave (MHD), ktorú mesto Vranov nad Topľou spustilo začiatkom roka, pribudlo v stredu aj 50 zdieľaných bicyklov.
viac
25.07.2022
Počet cestujúcich MHD od zavedenia bezplatnej prepravy stúpol
Za prvý polrok od spustenia bezplatného cestovania mestskou hromadnou dopravou (MHD) vo Vranove nad Topľou stúpol počet cestujúcich v porovnaní s minulými rokmi o 15 000, čo predstavuje približne 17 percent. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke.
viac
09.09.2022
Záujem o bezplatnú MHD už prejavilo niekoľko tisíc Popradčanov
Slovenská autobusová doprava (SAD) Poprad vydala už približne 6000 kartičiek záujemcom o bezplatnú Mestskú hromadnú dopravu (MHD). Na tlačovej konferencii to vo štvrtok uviedla riaditeľka spoločnosti Marianna Krajčová Gočová a zároveň vyzvala aj ďalších obyvateľov mesta, aby túto možnosť využili.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %