Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
02.04.2020 10:30

V meste začali s dezinfekciou kontajnerov na odpad


Snímka zdroj: (tasr).


V meste Vranov nad Topľou začali s dezinfekciou nádob na odpad aj celých kontajnerových stojísk. Samospráva plánuje činnosť rozšíriť i na lavičky, autobusové zastávky a zábradlia.


Ako sa pre médiá v stredu vyjadril primátor mesta Ján Ragan, mesto nebude limitovať finančné prostriedky, ktoré budú na zabezpečenie týchto hygienických opatrení nevyhnutné ani v prípade ich zvýšenej frekvencie.     

„Myslíme si, že má to svoje opodstatnenie a nechceme nič podceniť,” povedal v tejto súvislosti Ragan s tým, že kontajnery i samotné stojiská sú miesta s najvyššou frekvenciou pohybu obyvateľov, keďže veľká časť z nich v súčasnosti trávi čas vo svojich domácnostiach.       

Dezinfekciu kontajnerov na tuhý komunálny odpad bude pre mesto realizovať spoločnosť, ktorá zabezpečuje jeho zber a likvidáciu, zberné nádoby na separovaný odpad, rovnako ako stojiská samotné bude samospráva dezinfikovať vo vlastnej réžii. Ako o tom informoval vedúci oddelenia verejnoprospešných služieb mestského úradu Ján Fedorňák, mesto na tento účel vyčlení dvoch zamestnancov. Zaobstaralo už aj nevyhnutné vybavenie, motorový rosič, dezinfekčné prípravky na báze chlóru a osobné ochranné pracovné pomôcky pre zamestnancov.      

Zatiaľ budú tieto hygienické opatrenia realizovať raz týždenne, ak by sa v meste objavil prípad ochorenia COVID-19, respektíve by v budúcnosti počet nakazených stúpal, frekvenciu postrekov zvýšia. Výšku finančných prostriedkov, ktoré bude samospráva na tieto účely vynakladať, odhadol Ragan na niekoľko tisíc eur. „Nebudeme určite limitovať tieto finančné prostriedky,” vyjadril sa.      

Aj keď mesto v súčasnosti na svojom území neeviduje žiadneho nakazeného, samospráva predpokladá, že časom sa prípady ochorenia spôsobeného novým koronavírusom vo Vranove objavia. Po dohode s regionálnym úradom verejného zdravotníctva preto mesto už teraz zabezpečilo v športovej hale ubytovacie kapacity pre zdravotnícky personál, ktorý bude s infikovanými prichádzať do styku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2017
Pri testovaní kontajnerov pod zemou postupujú mestá zatiaľ opatrne
Po Liptovskom Mikuláši, Nitre, Trenčíne, Trnave či ďalších mestách to skúšajú s testovaním polopodzemných kontajnerov komunálneho odpadu aj v Košiciach a Piešťanoch.
viac
27.03.2017
V Žiline začne zber objemných komunálnych odpadov
Na území mesta Žilina sa začne 4. apríla zber objemných komunálnych odpadov, ktorý postupne vo všetkých mestských častiach potrvá do 28. mája. Informoval o tom hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.
viac
27.11.2017
Košičania majú prvé podzemné kontajnerovisko
V rámci pilotného projektu modernizácie existujúcich stojísk bolo 27. novembra 2017 odovzdané do užívania prvé podzemné kontajnerovisko na Oštepovej ulici v Mestskej časti Košice-Juh.
viac
17.05.2021
V troch lokalitách v Dubnici nad Váhom vybudujú nové polopodzemné kontajnery
Mesto vybuduje v nadchádzajúcich týždňoch nové stojiská polopodzemných kontajnerov v troch lokalitách – predovšetkým tam, kde súčasné kontajnerové stojiská kapacitne nepostačujú a nie je možné ich rozšíriť doplnením o ďalšiu zbernú nádobu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %