Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
22.08.2023 04:15

V meste začali s rekonštrukciou chodníkov


Snímka zdroj: (Mesto Snina).


Tento týždeň sa v Snine začalo s rekonštrukciou miestnych komunikácií, zhotoviteľ si prevzal stavenisko. Mesto na webovej stránke informovalo, že opravy sa okrem iného týkajú aj Partizánskej ulice.


Oprava peších a prístupových komunikácií v tejto lokalite je len prvým krokom k rozsiahlejšej obnove, v ktorej chce mesto v blízkej budúcnosti pokračovať.

"Chodníky a cesty sú pálčivým problémom a mesto preto pristupovalo k výberu lokalít podľa toho, kde je stav najkritickejší. Projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR," uviedlo mesto.

Čas na predkladanie žiadostí o finančný príspevok na základe výzvy, ktorá bola ministerstvom vyhlásená, bol podľa radnice veľmi krátky. V tom čase samospráva disponovala projektovými dokumentáciami, vypracovanými ešte v roku 2016, ktoré vedeli pri predkladaní žiadosti použiť. Dodatočne dopracovali aj projekty k ďalším lokalitám. Výzvu vyhlásili v decembri minulého roka a tento mesiac mesto podpísalo zmluvu o poskytnutí dotácie.

Zo zverejnených údajov vyplýva, že celkové náklady dosiahnu po verejnom obstarávaní takmer 300 000 eur s DPH a prevažnú časť zafinancuje mesto z dotácie. Zhotoviteľom je spoločnosť EUROVIA SK, ktorý sa podľa zmluvy zaviazal práce ukončiť do konca novembra. Projekt sa okrem Partizánskej ulice týka aj ulíc Československej armády, Palárikovej a SNP. Účelom rekonštrukcií je zlepšiť technický stav chodníkov a vnútroblokových komunikácií v intraviláne, podporiť územie udržateľného mestského rozvoja a tým zlepšiť dopravnú vybavenosť regiónu a prispieť k zvýšeniu bezpečnosti obyvateľov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2018
Obec Hriňová bude v roku 2018 pokračovať v obnove komunikácií
Viac ako 317 000 eur investovala vlani Hriňová do údržby, opráv a rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov či do výstavby parkovacích plôch. Hriňová, ktorá má v rámci Slovenska piaty najväčší kataster, spravuje totiž až 178 kilometrov ciest.
viac
14.10.2020
Mesto Svidník pokračuje v rekonštrukcii miestnych komunikácií a chodníkov
Mesto Svidník začalo ďalšiu fázu rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov. Celkovo preinvestuje viac ako 117 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Kristína Tchirová.
viac
22.11.2021
Vo Vranove nad Topľou opravujú miestne komunikácie za 310 000 eur
Vo Vranove nad Topľou opravujú miestne komunikácie, prevažne ide o chodníky či parkovacie plochy. V tomto roku má byť zrealizovaných 18 opráv.
viac
01.08.2022
Letné mesiace využilo mesto na rekonštrukcie ciest a chodníkov
Letné mesiace využila samospráva Trenčína na rekonštrukcie a opravy ciest a chodníkov. Práce realizuje vo viacerých častiach mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %