Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.09.2016 09:35

V mestskej časti Matejovce budú po prvý raz Scholtzove dni


Mestská časť Matejovce. Snímka zdroj: (poprad.sk).


Mesto Poprad sa po oživení mestských častí Spišská Sobota a Kvetnica rozhodlo priniesť kultúru aj do Matejoviec. Po prvý raz sa tu od piatka 9. septembra do nedele 11. septembra uskutočnia Scholtzove dni spojené so športovým podujatím.


Scholtzove dni sú venované osobnosti Matejoviec Karolovi Augustovi Scholtzovi, zakladateľovi strojárskej dielne, z ktorej sa postupne stala známa továreň zamestnávajúca stovky Matejovčanov. Sú určené pre širokú verejnosť. V piatok sa uskutoční historická časť podujatia. "S históriou Matejoviec a vplyvom rodiny K. A. Scholtza na ich rozvoj sa verejnosť bude mať možnosť dozvedieť z prednášky Boženy Malovcovej z popradského pracoviska Štátneho archívu v Prešove," uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.      

Sobota bude zameraná na športové podujatia a kultúru. Uskutoční sa turnaj vo futsale a volejbale. "V kultúrnom programe sa od 14. hodiny predstaví Dychová hudba Tatramat – Matejovce, Detský folklórny súbor Letnička, žiaci a deti zo Základnej školy s materskou školou v Matejovciach, spevák Otto Weiter s Andreou Fisherovou a skupina Elvis Presley Revival," vymenoval Galajda.       

Scholtzove dni vyvrcholia v nedeľu v miestnom Kostole sv. Štefana Kráľa slávnostnou svätou omšou so začiatkom o 10. hodine, po nej bude nasledovať kladenie vencov k hrobu rodiny Scholtzovej. O 17. hodine sa predstaví Divadlo Commedia s komédiou Kapustnica. V prípade nepriaznivého počasia sa program uskutoční v priestore športovej haly Zámoček v Matejovciach.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Kultúrne leto v Poprade bude trvať 88 dní
Kultúrne leto v Poprade bude aj tento rok bohaté, vystúpi na ňom 1000 účinkujúcich. Začína sa vo štvrtok 9. júna a potrvá do 4. septembra.
viac
26.08.2016
Na leteckých dňoch predstavia v rámci statických ukážok 85 lietadiel
Okolo 85 lietadiel v rámci statických ukážok a ďalšie desiatky strojov vo vzduchu - to všetko uvidia návštevníci tohtoročných Medzinárodných leteckých dní Slovak International Air Fest (SIAF) 2016. Uskutočnia sa 27. a 28. augusta na Leteckej základni Sliač.
viac
17.09.2018
V Trebišove ukončili leto oslavami DNÍ MESTA
Najväčšie mestské slávnosti sa konajú každoročne koncom leta. Aj v roku 2018 vyvrcholilo Kultúrne leto DŇAMI MESTA Trebišov.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %