Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.03.2018 01:03

V Mestskom sade v Žiari nad Hronom chystajú ovocinársky kurz


Ilustračná snímka - Sad Štefana Moysesa


V Mestskom sade, ktorý v žiarskom Parku Štefana Moysesa vysadili na jeseň minulého roka, chystajú prvé podujatie. Pre všetkých pestovateľov a záhradkárov prichystalo mesto v sobotu 24. marca praktický ovocinársky kurz.


Účastníci sa na ňom dozvedia ako založiť korunu, ako vrúbľovať a hovoriť sa bude aj o záchrane starých odrôd.      

 "Počas kurzu bude priestor na diskusiu priamo v sade. Účastníci kurzu si môžu so sebou odniesť vrúble starých odrôd jabloní, hrušiek, čerešní, sliviek," informuje mesto na svojej stránke s tým, že kurz je zdarma a nie je potrebné sa naň prihlasovať.       

Mestský sad v Parku Štefana Moysesa sa rozprestiera na ploche približne 1,2 hektára. Nachádza sa v ňom 91 starých odrôd ovocných stromov. Takýto sad sa tu nachádzal aj v minulosti, o stromy sa staral sám biskup Štefan Moyses, po ktorom nesie park pomenovanie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2018
Samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje cyklochodník naprieč mestom
Žiarska samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje 3,7 kilometra dlhý cyklochodník spájajúci mesto s priemyselným parkom. Zákazku v predpokladanej hodnote takmer 497-tis. eur bez DPH obstaráva mesto prostredníctvom elektronického systému Josephine.
viac
07.05.2018
Okrúhle výročie vzniku 1.ČSR chce Žiar nad Hronom osláviť i s partnerským mestom
Žiarska samospráva plánuje veľké oslavy 100. výročia vzniku 1. Československej republiky. Poslanci na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva schválili na tento účel 10-tis. eur.
viac
22.12.2018
Primátorský punč pomôže občianskemu združeniu Okáčik
Námestím Matice slovenskej v Žiari nad Hronom v stredu po celý deň rozvoniaval vianočný punč. Pod patronátom primátora Petra Antala tu od predpoludnia prebiehal charitatívny predaj obľúbeného zimného nápoja.
viac
28.12.2019
Predsilvestrovský večerný výstup na hrad Šášov bude o želaniach
Združenie na záchranu hradu Šášov si pripravilo pre všetkých milovníkov histórie a turistiky netradičný večerný výstup na hrad Šášov. V pondelok 30. decembra čaká záujemcov podujatie s názvom Večer želaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %