Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.10.2020 09:50

V metropole využijú na oznamy o stave testovania kamery i aplikácie


Ilustračná snímka.


Mestské časti hlavného mesta SR sú pripravené počas víkendového testovania periodicky informovať o aktuálnej situácii na jednotlivých odberných miestach. Využívať budú dostupné informačné kanály, vrátane miestneho rozhlasu i online kamerových záberov.


Takúto službu ponúka napríklad Záhorská Bystrica, ktorá zabezpečí priamy prenos z web kamery na odberné miesta, umiestnené vo veľkokapacitnom stane na Námestí Rodiny. Dúbravka zriadila špeciálnu webovú stránku www.dubravka.korona-test.sk, na ktorej môžu obyvatelia počas nasledujúceho testovacieho víkendu sledovať odberné miesta a ich vyťaženosť. Plniť ju budú dobrovoľníci a aktualizovať približne každú hodinu.      

Devínska Nová Ves bude poskytovať informácie o nápore na odberné miesta aj telefonicky, rovnako sa v polhodinových intervaloch budú aktualizovať informácie o obsadenosti na sociálnej sieti i mobilnej aplikácii, a to prostredníctvom ikon vo farbách semaforu, upozorňujúcich na miesta bez čakania, miesta s čakacou lehotou do 60 minút i tie, na ktorých je čakanie dlhšie, a preto je vhodné zvoliť iné odberné miesto.      

V bratislavských Vajnoroch plánujú spustiť živé vysielanie zo všetkých troch tunajších odberných miest. Verejnosť si tak bude môcť pozrieť, koľko ľudí čaká na test a rozhodnúť sa, kedy je najvhodnejší čas nechať sa otestovať.      

Bratislavské mestské časti Petržalka, Vrakuňa i Rača ubezpečujú svojich obyvateľov, že budú prostredníctvom svojich webov či sociálnych sietí priebežne informovať o situácii na odberných miestach. „Každá lokalita bude mať svojho koordinátora, ktorý bude o celom priebehu v jednotlivých odberných miestach informovať. S koordinátormi sa následne skontaktujeme, aby sme mohli informovať verejnosť,” uviedla na sociálnej sieti petržalská samospráva.      

Bratislavské Staré Mesto a Nové Mesto odporúčajú svojim obyvateľov, aby si nainštalovali mobilnú aplikáciu mestskej časti. Aj prostredníctvom nej budú informovať o celoplošnom testovaní.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2020
Aplikácia „Petržalka“ treťou najsťahovanejšou aplikáciou na Slovensku
Informácie z mestskej časti Bratislava-Petržalka vždy po ruke. Najväčšia bratislavská mestská časť sa ešte v marci tohto roku pripojila k vyše 40 mestám a obciam, ktoré využívajú aplikáciu SOM – Správy o meste pre lepšiu komunikáciu s jej obyvateľmi.
viac
16.11.2020
Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie pilotnej zóny rezidentského parkovania v lokalite Tehelné pole.
viac
15.12.2020
Odberové miesta na testovanie zriadili aj Vajnory a Vrakuňa
Odberové miesta pre testovanie na ochorenie COVID-19 spustili v Bratislave aj mestské časti Vrakuňa a Vajnory. Na oboch miestach sa testuje antigénovými testami. Samosprávy o tom informujú na svojich webových stránkach.
viac
08.07.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Novom Meste a Rači
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v lete začne aj v mestských častiach Nové Mesto a Rača. V septembri a októbri bude nasledovať mestská časť Staré Mesto. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %