Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
05.03.2020 09:45

V MHD budú môcť cestujúci zaplatiť za lístok i cez mobilný telefón


Ilustračná snímka: (imhd.sk).


Cestujúci by mohli v autobusoch mestskej hromadnej dopravy v Prievidzi a Bojniciach v budúcnosti zaplatiť za lístok prostredníctvom mobilného telefónu.


S projektom prišla súkromná spoločnosť, prievidzská samospráva s ňou uzatvorí zmluvu o budúcej zmluve pri realizácii projektu. Rozhodli o tom tamojší mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň.

„Cieľom tohto projektu je zaviesť platbu mobilom v autobusovej doprave a ponúknuť cestujúcim komplexný produkt v zmysle mobility ako služby. Ide aj o spracovanie analýzy s cieľom získavania dát o pohybe obyvateľstva, toku verejnej dopravy, ktoré sa využijú na lepšie plánovanie projektov realizovaných v meste za účelom skvalitnenia života obyvateľov mesta,” povedal vedúci referátu pre projekty a investície mesta Ivan Benca.

Platbu za lístok prostredníctvom mobilu chce v prievidzskej MHD zabezpečiť žilinská spoločnosť TransData, ktorá na svoj projekt Inteligentná verejná doprava v meste Prievidza získala dotáciu od Ministerstva hospodárstva SR. S mestom plánuje uzatvoriť zmluvu o budúcej zmluve pri realizácii projektu a následne i zmluvu o spolupráci.

Prípravné práce na spustení systému zabezpečuje žilinská firma v spolupráci s dopravcom SAD Prievidza od začiatku tohto roka. Deklarovala, že pilotnú prevádzku systému plánuje spustiť v máji.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Mobilná aplikácia IDS BK by mala byť realitou v roku 2017
Mobilná aplikácia Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) na vyhľadávanie spojov verejnej dopravy spolu s možnosťou priameho nákupu cestovných lístkov, by mala byť realitou v roku 2017.
viac
09.02.2021
TTSK pilotne zavádza bezkontaktnú platbu v prímestských autobusoch
Trnavská župa skúšobne zavádza možnosť bezkontaktnej kúpy lístkov vo svojich prímestských autobusoch. Okrem bezkontaktnej platby kartou bude umožnený aj nákup lístkov prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorá ponúkne aj vyhľadávanie spojení.
viac
22.06.2021
Od júla bude možné zakúpiť lístok priložením platobnej karty vo vozidle MHD
Od 1. júla bude možné zakúpiť si cestovný lístok priložením platobnej karty vo vozidle bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD) k označovaču cestovných lístkov.
viac
27.02.2024
Prievidzský dopravca bude mestu Prievidza za MHD vracať viac ako 930-tis. eur
SAD Prievidza bude mestu Prievidza za zabezpečenie výkonov vo verejnom záujme za minulý rok vracať viac ako 930.000 eur. Vyúčtovanie výkonov dopravných služieb za rok 2023 vzali na vedomie mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %